Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

KRIVOKAPIĆI FARMACEUTSKI TAJKUNI U NAJAVI Altmed, Holos i premijerski položaj za monopol na tržištu ljekova!?

S obzirom da je Krivokapićeva familija vlasnik apoteka Holos, to automatski pokreće sumnju u mogućnost da premijer zloupotrijebi svoj položaj za ''namještanje'' poslova porodičnoj firmi ili čak za preuzimanje monopola na tržištu ljekova!? S obzirom da je najveći ''klijent'' na tržištu farmaceutskih proizvoda upravo država, otvara se bezbroj mogućnosti za zloupotrebu položaja, pa nije ni čudo što je Krivokapić ''sakrio'' ALTMED od javnosti.

Premijer prve teokratsko-izdajničke vlade Zdravko Podoljub Krivokapić, sudeći po dokumentaciji do koje je došao portal Aktuelno, ali i na osnovu našeg ranijeg pisanja o ”aferi HOLOS”, ima u planu preuzimanje vodeće pozicije na jednom od najunosnijih tržišta u zemlji i regionu – farmaceutskom!

Premijer Zdravko Krivokapić, sa sinovima Milošem i Milanom, već 11 mjeseci je zvanično u biznisu sa farmaceutskim proizvodima, dokazuju zvanična dokumenta koja su u posjedu portala Aktuelno.

Krivokapić je u partnerstvu sa svojom svastikom Jadrankom Vuković (vlasnica apotekarskog lanca Holos) osnovao firmu za veleprodaju farmaceutskih proizvoda ALTMED (PIB 03299988).

Firma ALTMED je registrovana 10. februara 2020. godine u Podgorici, a statut je usvojen pet dana ranije. Osnivački kapital iznosi 1 euro. Osnivači firme su Zdravko Krivokapić, sada premijer, a tada profesor na fakultetu, kasnije i predsjednik NVO “Ne damo Crnu Goru”. Krivokapić je u firmi ALTMED imao 50 odsto kapitala. Ostatak odnosno drugu polovinu vlasništva ima Jadranka Vuković, svastika aktuelnog premijera.

Pogledajte dokumenta:

Dokument o registraciji, izvor crps.me
Dokument o registraciji, izvor crps.me

Iz dokumenata se jasno vidi da je pored premijera Krivokapića i njegove svastike Vuković,  kao izvršni direktor angažovan Miloš Krivokapić, sin premijera Zdravka Krivokapića.

Miloš Krivokapić, Zdravko Krivokapić, Jadranka Vuković

Promjene u avgustu

Do promjena u firmi ALTMED došlo je 4. avgusta kada je Zdravko Krivokapić odlučio da uđe u politiku i da bude nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”. Tada umjesto njega u osnivače kompanije ulazi njegov drugi sin Milan Krivokapić.

Pogledajte dokumenta.

Dokument o registraciji, izvor crps.me

Krivokapić sakrio ALTMED

Osnivanje firme ALTMED prate mnoge sumnjive okolnosti i nerazjašnjena pitanja. Prije svega premijer Zdravko Krivokapić nikada javno nije govorio da je osnivač kompanije čija je djelatnost veleprodaja farmaceutskih proizvoda.

Miloš Krivokapić – izvršni direktor ALTMED-a

S obzirom da je njegova familija vlasnik apoteka Holos, to automatski pokreće sumnju u mogućnost da premijer zloupotrijebi svoj položaj za ”namještanje” poslova porodičnoj firmi ili čak za preuzimanje monopola na tržištu ljekova!?

S obzirom da je najveći ”klijent” na tržištu farmaceutskih proizvoda upravo država, otvara se bezbroj mogućnosti za zloupotrebu položaja, pa nije ni čudo što je Krivokapić ”sakrio” ALTMED od javnosti.

U Crnoj Gori nikada nijedan premijer niti visoki državni funkcioner prije Zdravka Krivokapića nije bio osnivač kompanije koja se bavi trgovinom proizvoda gdje je potencijalni i najveći kupac država.

Uvođenjem sina Milana Krivokapića na poziciju osnivača kompanije uz to što je drugi sin Miloš izvrši direktor ALTMEDA dokaz je da je riječ o porodičnom biznisu. Svastika Jadranka Vuković kao suosnivač je još jedan dokaz toj tvrdnji. Ona je i vlasnica apoteka HOLOS koje bi pružale logistiku za poslove velepordaje ALTMED-a.

Veleprodaja farmaceutskim proizvodima u svijetu jedan je od najperspektivnijih i najunosnijih biznisa. Trendovi govore da će farmaceustki biznis u narednih deceniju samo bilježiti rast, stoga je veoma simptomatično što su se premijer i njegova familija odlučili da krenu u farmaceutski biznis.

Izvršni direktor ALTMED-a Miloš Krivokapić na poslovnom sastanku

Interesantno je napomenuti da je kompanija ALTMED registrovana samo dan nakon jedne od najposjećejinih litija u Podgorici koje su održavane zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Krivokapić je bio aktivni učesnik tih litija, a po priznanju, tim skupovima su prisustvovali i pojedini članovi njegove porodice. Stoga se treba zapitati da li su litije bile politički ulog Krivokapića koji će mu pomoći da dođe do pozicije gdje će moći da razvija sopstveni privatni biznis preko javne funkcije.

HOLOS, ALTMED i nezakonita online prodaja ljekova

Da u čitavom farmaceutskom poslu Krivokapićeve familije nijesu čista posla, govori i primjer premijerove partnerke u biznisu Jadranke Vuković vlasnice lanca apoteka Holos, koja je bila umješana u ilegalne poslove još i prije nego je Zdravko Krivokapić postao mandatar i predsjednik vlade.

Posebno je problematično što je Holos, upravo u periodu kada je nastala firma ALTMED, počela da reklamira online trgovinu ljekovima što je najstrožije zabranjeno važećim propisima.

Ipak, nadležni organi od toga okreću glavu, a kao nezvanični razlog se navodi to što su apoteke Holos jedan od važnijih marketinških partnera nalogodavaca nove vlasti koncerna Vijesti, poznatih kao ”medijski gang”.

Portal Aktuelno nastaviće sa objavom spornih detalja u vezi biznisa porodice Krivokapić prezentujući i druga javna dokumenta.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Niksic
12.01.2021-10:58 10:58

sramno izdajjnici i profiteri,ugorozeni srbijanci,prodane duse,sve ce ovo doci na naplatu,ti vjernik Krivokapicu,ti samo pozbajes profit,ali sve se vraca sve se placa.Lose ti je bilo u CG koju si na najprimitivniji nacin prodao zajedno sa ostalim izdajnicima.3,14,3,14….

gagi
12.01.2021-12:12 12:12

Koliko sam ja vidio na slici Rukoljubovog sina Milosa i bezimenog poslovnog partnera da se zakljuciti da su TOPLA BRACA,sto se tice Rukoljuba i njegovog postenja vidi se iz priloga,,ali zna ta pijanica i lazov da rece “sprzena Crna Gora”a strasno vam je Krivokapici “lose”u sprzenoj zemlji. Pokrijte se usima i cutite ne brukajte posteno pleme Cucko. A “lijepi li su” Krivokapici kao da je pojata na njih izgorela.

Marko
12.01.2021-22:16 22:16

Podrška portalu za sav rad i trud.
Jedna opaska gramatičke prirode.
“S obzirom” ,se često pojavljuje u tekstovima. Pravilnije je napisati “Obzirom” bez predloga “sa”.
Nastavite sa otkrivanjem istine ,imate podršku sve većeg broja crnogoraca.
Proće i ova muka apostolska.
Pozdrav iz Kotora.

Chch
13.01.2021-13:52 13:52

Da tako im je bilo lose pod rezimom kako veli rukoljub..lazovcine jedne..a sin nema sta se reci gej tajov..voli da cmace ka tata muske bilo sa mantijom ili bez

Ivan
11.04.2021-12:45 12:45

Kuku njima, UGROŽENIM srbima. Da Bog pa mi svi bili tako ugroženi. Kako reče tatica nacije Dobrica, LAŽ im je ka popit čašu vode, u slučaju Rukoljubac rakijicu.

Ivan
11.04.2021-12:46 12:46

Ugroženo srpstvo. Hahahaha