Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapićevo ni malo slučajno izmišljanje terorizma na Cetinju

Krivokapićeva vlast danas pokušava da montirano dokaže kao su građani pucali na barikadama. A na koga, kada je pop dostavljen helikopterom i kada tamo đe su oni bili nije bilo nikoga drugo

piše: Slavko Mandić

Nije premijer Krivokapić ni malo naivan, mada on želi da se predstavi u tom svijetlu, kako bi mu se oprostilo ono što čini i kako bi građani ostali u uvjerenju da sa njim rukovodi neko treći a da on izvršava naloge mimo sopstvene volje. Da jednostavno mora da zadovolji Srpsku pravoslavnu crkvu koja ga je ustoličila i beogradske vlasti koje svakodnevno mogu da ga rastoliče. Pa jadan i na svoj narod mora, iako on najrađe ne bi, ali kad se mora, mora se. Jer sila boga ne moli. Što će kukavac.

Od kad je zasio na tron, slabo spava. Ne mirišu mu ni domaći specijaliteti onako kao prije, u slast, kako bi braća Hrvati kazali, ako se izuzme onaj opravdani krkanluk u Šipčaniku đe se svojski udarilo na trpezu. Morao je. Što bi njegovi omiljeni popovi kazali da se nije pojavio nakon kolosalne akcije u kojoj je hemijom i gumenim mecima disciplinovao vlastiti narod.

Premijer nije baš sposoban mnogo, ali nije, kako rekoh ni naivan toliko koliko je nesposoban. On više glumi da bi mu neka izjava kojoj se ne zna značenje i reklo bi se na prvi pogled da je izlećela, ostala zapisana, bez obzira što je glupost. Ali, on je kazao, i to će se tumačiti kao činjenica kojoj valja pokloniti posebnu pažnju. Posebno u sadejstvu sa jednim brojem stranih diplomata na domaćem tlu, koji mu poteze po ramenu tapšu, ohrabrujući ga da nastavi po narodu svom silinom.

Najbolji primjer njegove perfidne igre je ni malo slučajno nazivanje građana Cetinja i njegovih gostiju TERORISTIMA koji su se okupili  04. i 05. semptembra,  da iskažu protest zbog nastojanja Srpske pravoslavne crkve da ustoliči Jovana Mićovića u Cetinjski manastir, koga smatraju nedostojnim.

Nije premijer ovu kovanicu slučajno javno saopštio. On je namjerno ciljao da građane prijestonog grada i sve one koji su bili na protestima, prikaže kao teroriste, kriminalce, pa čak i potencijalne snajper ubice srpskih povova. To jeste glupost za domaću upotrebu, ali za međunarodne krugove baš i nije. Posebno ako ima ko da podupre. A takvih se uvijek nađe koliko god treba.

Krivokapić je tom izjavom želio međunarodnoj javnosti da „otvori“ oči. Da im jasno saopšti da je krajnjim naporima i zadnju URU uspio da sačuva državu od klasičnog državnog udara koji su spremali Đukanović i njegovi bliski saradnici. Jer, protiv TERORISTA i svijet, a posebno Evropa dozvoljava upotrebu svega i svačega. Nego kako. Po teroristima rafalno! Pali!

Jasno je da su se Krivokapiću pričinjavali poželjni teroristi i da je vlast boga bolila da neko iz gomile narodnog nezadovoljstva zapuca, kako bi mogao da opravda kasapnicu koja bi nastupila nakon toga. Ali, kako se to nije događalo, a vrijeme je odmicalo, što mu je drugo ostalo nego da naredi plotune svim raspoloživim šok bombama, suzavcima i gumenim mecima. Pa kad se završe udari na goloruki narod, među kojima je bilo i žena i đece, na članove parlamenta, istaknute političke kulturne  i javne radnike, ličnosti od integriteta, onda pravac sa šoferima helikoptera i pucačima u narod, da ih javno pohvali i daruje ih čašicom i onim što uz nju ide.

Eto čemu služe TERORISTI i zašto je opravdan nasrtaj gomilom hemije, bojnih otrova od kojih se prisutni sa protestnog skupa još uvijek oporavljaju.

A onda je pozvan u pomoć Carević, budvanski šerif, da svojom mehanizacijom uništi Cetinjanima automobile kojima su zaprečavali ulice. Možda i nije pozvan? Možda je njegova akcija činjenja zla drugome proistekla iz njegove lične (ne)svijesti? Može biti? Ali, neće mu to Cetinjani zaboraviti, poručili su jasno.

Krivokapićeva vlast danas pokušava da montirano dokaže kao su građani pucali na barikadama. A na koga, kada je pop dostavljen helikopterom i kada tamo đe su oni bili nije bilo nikoga drugo?

Jasno je kako se toliko dana nakon haosa i sramote od koje se vlast ne osjeća dobro, nakon pakla koji su priredili svojim građanima, Krivokapić i njegovi pokušaju izvući namještanjem drugima ono što su njihovi radili.

Uzalud! To je nedostojno kao što je nedostojan onaj koga su isporučili za gomilu eura, što se na snimku jasno vidi. Te snimke ne mogu falsifikovat. Objavljeni su, a oni koji se bave namještanjem, neka čine prljavu rabotu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve