Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapićev apostol se aktivno uključio u kampanju u Nikšiću

Prisustvo ministra Stijovića i premijerove savjetnice iziritiralo je građane Grahova koji su okupljeni ispred prostorija MZ izviždali Stijovića i Radović, uz poruke ministru da je izdajnik kao i njegova Vlada

Premijer Zdravko Krivokapić obmanuo je crnogorsku javnost kada je na Cetinju 28. januara ove godine saopštio da ministri u njegovoj Vladi neće biti dio partija ili političkih pokreta jer se ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Aleksandar Stijović boravkom u Grahovu aktivno uključio u predizbornu kampanju u Nikšiću, piše Pobjeda.

Ministar Stijović i premijerova savjetnica za ekonomska pitanja Gordana Radović, koja je čelnica pokreta ,,Ne damo Nikšić“, u srijedu su u nikšićkoj mjesnoj zajednici Grahovo, u okviru predizborne kampanje, predstavili razvojne projekte iz oblasti poljoprivrede. Pokret ,,Ne damo Nikšić“ nastupa na koalicionoj listi ,,Mir je naša nacija“ koju dominantno sačinjava Demokratska Crna Gora Alekse Bečića.

Prisustvo ministra Stijovića i premijerove savjetnice iziritiralo je građane Grahova koji su okupljeni ispred prostorija MZ izviždali Stijovića i Radović, uz poruke ministru da je izdajnik kao i njegova Vlada.

“Nijeste dobrodošli na Grahovo. Nijeste, jer je Grahovo crnogorsko. Lako ćete ovog puta moći prebrojati glasove. Moći ćete to da uradite na dvije ruke. Nijeste dobrodošli u Grahovo kao ministar, možete samo doći kao prolaznik ili turista”, poručio je jedan od okupljenih Stijoviću.

Ministar Stijović je, prema podacima iz njegove biografije, rođen u Beranama i svakako nema pravo da glasa na lokalnim izborima u Nikšiću, za razliku od premijerove savjetnice Gordane Radović koja je rođena u gradu pod Trebjesom. Dnevne novine su objavile podatak da Radović čak ima i srpsko državljanstvo osim crnogorskog, što ona nije niti potvrdila niti demantovala.

Stijović je proteklih nedjelja bio udarna pesnica propagandne mašinerije provladinih medija na kojima je ministar gostovao – mašući papirima o navodnim kriminalnim aktivnostima i nezakonitom trošenju novca od strane bivših ministara poljoprivrede, ali i biznismena bliskih bivšoj vlasti.

On je za nenamjensko trošenje novca optužio bivše ministre poljoprivrede Predraga Ivanovića i Milutina Simovića, a prije nekoliko dana je najavio da će njegovo Ministarstvo podnijeti tužilaštvu krivičnu prijavu protiv biznismena Dragana Brkovića. Ivanović i Simović su demantovali sve navode Stijovića.

Za svoj ,,istraživački“ angažman, koji nema veze sa resorom poljoprivrede koji pokriva, Stijović je javno pohvaljen od premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Da je Stijović bio politički angažovan u Grahovu, potvrdilo je saopštenje koalicije ,,Mir je naša nacija“ koja je navela da je ,,vrijeđanje ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića i Gordane Radović najbolja slika politički motivisanog načina da se stvore tenzije i destabilizacije društva u predizbornom periodu“. Iz tog političkog saveza su pozvali nadležne da reaguju i procesuiraju počinioce i preduprijede ubuduće ovakve situacije.

Aktivno uključenje Stijovića u kampanju u Nikšiću, zajednička lista premijerove savjetnice i Demokrata, kao i zajednički sastanak predsjednika Skupštine i Vlade sa episkopom i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikijem na kojem su najavljene ,,promjene u Nikšiću“ su najava čvršće političke saradnje Bečića i Krivokapića.

To je i zvanično potvrđeno kroz seriju PR tekstova koje su kao politički marketing u Danu objavile Demokrate najavljujući prekompoziciju na političkoj sceni kroz zajednički nastup Krivokapićevih pokreta i Demokratske Crne Gore, prvo u Nikšiću, a potom i na budućim lokalnim i parlamentarnim izborima.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve