Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Zbog Otvorenog Balkana Srbija pokušala da nas ucijeni osnovnim životnim namirnicama

Krivokapić dodaje da niko nije računao da se lanci snabdijevanja moraju preispitati u kriznim situacijama

Zvanična Srbija pokušala je da ucijeni Crnu Goru da li će nam obezbjediti osnovne životne namirnice u zavisnosti oćemo li biti dio Otvorenog Balkana ili nećemo, kazao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, napominjući da ne vjeruje u tu regionalnu inicijativu.

“Moć je čudo, kad se osjećate moćnim onda mislite da možete i drugima da postavljate uslove”, kazao je Krivokapić gostujući u emisiji “Okvir” na Javnom servisu odgovarajući na pitanje da li je Aleksandar Vučić trenutnu krizu koristio u političke svrhe.

Krivokapić dodaje da niko nije računao da se lanci snabdijevanja moraju preispitati u kriznim situacijama.

“Mi smo znajući za odluku Srbije o zabrani izvoza pokrenuli jednu inicijativu koja je izazvala paniku u toj zemlji zbog toga što se centar težišta zbivanja sa Srbije premješta na Bugarsku. Znate da je prvo pravilo marketinga da ako izgubite tržište, da se na to tržište teško vraćate”, poručio je Krivokapić.

Dodaje da je jedina razlika između ponude između Srbije i Bugarske cijena transporta koja je u slučaju uvoza iz Bugarske veća.

“Trudimo se da napravimo optimizaciju koja će minimizirati te troškove i oni će ako sve bude kako treba biti manje nego kada nabavljamo robu iz Srbije”, kazao je Krivokapić.

Dodaje da je tokom posjete Bugarskoj dogovoreno da će Crna Gora imati dvije avio linije sa tom zemljom, jedna iz Sofije a druga iz Varne.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, Krivokapić navodi da je Crna Gora u demokratskoj krizi, jer je, kako kaže, izborna volja drastično promijenjena.

“To je prevara. Imate potpisan memorandum ali ni on više nije mjera povezivanja nego određene stranke koje diktiraju uticaj a to je SDP. Ako bude formirana, vlada će biti marionetska u kojoj konce drži DPS”, naveo je.

Kao jedino pošteno rješenje iz situacije, koja kako kaže, predstavlja političku lakrdiju, Krivokapić vidi izbore. Dodaje da je to način da se Crna Gora dovede do stabilnosti.

Krivokapić dodaje da su pojedini politički subjekti krivi što Vlada nije potpisala Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom SPC.

“Gospodin Vučić je čovjek koji sve voli da kontroliše, procijenite da li je i ovo bilo pod njegovom kontrolom”, kazao je.

Dodaje i da svako ko je kriv treba da se prepozna.

“To su politički subjekti, analitičari i dio episkopa. Ja sam izgleda nedostojan da potpišem taj ugovor, a Dritan Abazović je za taj posao bolji”, naveo je.

Kada je riječ o pojedinim resorima u Vladi, Krivokapić se osvrnuo na Ministarstvo vanjskih poslova, rekavši da su mentori ministra tog resora Đorđa Radulovića bili Milan Roćen i Srđan Darmanović.

On je kazao da je Radulovića izabrao na preporuku “njegovog brata od ujaka”.

“Njega je kreirao gospodin Roćen, a utvrdio gospodin Darmanović”, dodao je.

Odgovarajući na pitanje o Svetozaru Maroviću i izbjegavanju Srbije da ga izruči Crnoj Gori, Krivokapić smatra da je to pitanje za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Povodom prepiske Svetozara Marovića i Mila Đukanovića kaže da građani “moraju napokon da saznaju ko od njih dvojice govori istinu”.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Brlja
16.04.2022-01:24 01:24

Sad ces na granici 8 sati cekat i nece ti dat uc u Maticu! zbog podvale i izdaje!

Freedom
16.04.2022-11:08 11:08

Teško onom koga Srbi hrane a Rusija brani. Džaba i apostoli i služenje crkvi tuđe države, tako je to kad pristanes da si sluga i podanik. A Srbi to rade kvalitetno.