Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Vlada želi da ubrzanim koracima uđe u Evropsku uniju, članstvo u EU je naš strateški cilj

Krivokapić je zahvalio izaslanici Šuc na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori na evropskom putu

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas sa izaslanicom Ministarstva Savezne Republike Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope, Suzanom Šuc.

Premijer Krivokapić kazao je da Vlada želi da ubrzanim koracima uđe u Evropsku uniju.

„Članstvo u EU je naš strateški cilj, na kom Crna Gora dosljedno radi i ulaže maksimum napora“, istakao je premijer.

Krivokapić je zahvalio izaslanici Šuc na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori na evropskom putu.

Premijer Krivokapić saopštio je da je Vlada posvećena reformama u oblasti vladavine prava, naglasivši da je poseban fokus na ostvarivanju konkretnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je sagovornicu upoznao i sa reformskim programima Vlade, Evropa sad, Crna Gora odmah, Evropa ovdje i Crna Gora radi, istakavši da je cilj Vlade da, kroz ekonomski razvoj, rastu demoktratija, građanska i ekološka Crna Gora.

Izaslanica njemačkog MVP Šuc kazala je da je raduje što je Crna Gora od svih zemalja Zapadnog Balkana postigla najveći napredak u procesu evropskih integracija. Ona je istakla da Njemačka pomno prati razvoj situacije u svim zemljama Zapadnog Balkana, naglasivši da je neophodno učiniti dodatne napore kako bi se ubrzao put ka EU.

„Želimo da Crna Gora ostane na proevropskom i proatlantskom putu i nadamo se da će ostvariti brzi napredak, jer je to važno, kako za Vašu zemlju, tako i za region“, saopštila je Šuc.

Sagovornici su se saglasili da je Berlinski proces od izuzetnog značaja za zemlje Zapadnog Balkana, te da ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve