Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Vlada izgubila kredibilitet, tehničke formalizacije o skraćenju mandata od strane SDP-a će se desiti

Krivokapić je na konferenciji za medije, nakon sastanka sa ministarkom vanjskih poslova Kosova Donikom Gervale Švarc, ocijenio i da neko želi da zaustavi Crnu Goru na putu ka EU

Današnjom potvrdom zapisnika sa prethodne sjednice Vlade, na kojoj je usvojen prijedlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, jasno je da je Vlada izgubila kredibilitet. Vlada nema povjerenje Socijaldemokratske partije i tehničke formalizacije o skraćenju mandata od strane SDP-a će se desiti – najavio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić odgovarajući na pitanje kakav će biti odgovor SDP-a zbog verifikacije ugovora.

On je na konferenciji za medije, nakon sastanka sa ministarkom vanjskih poslova Kosova Donikom Gervale Švarc, ocijenio i da neko želi da zaustavi Crnu Goru na putu ka EU.

“SDP nema dovoljno mandata da pokrene sam inicijativu o skraćenju mandata Skupštini”, rekao je Krivokapić i dodao da je njihov stav jasan i da su najpoštenije rješenje izbori.

Podsjetio je da je prije usvajanja odluke upozorio da se Crna Gora mora vratiti na evropski put.

“Upozorio sam da to nije evropska agenda i da se u rezolucijama Evropskog parlamenta jasno govori da je crkva antievropska agenda”, rekao je Krivokapić

Podsjetio je i da se osjetio Savjet za stabilizaciju i pridruživanje, održan prošle sedmice u Podgorici, u manje bogatijoj formi.

“Uspjeli smo da sačuvamo tu posjetu i time damo počast regionu. Jasno je da Vlada iza koje stoje proruske snage nije Vlada koja može obezbijediti ono što nam je potrebno na EU putu. Vlada je sama sebe destabilizovala time”, zaključio je Krivokapić.

Smatra da nije realno da se ponovo okupi većina koja je formirala 42. Vladu, a vjeruje da su proevropske snage dovoljno jake da se odupru proruskim uticajima.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xhonsina
18.07.2022-18:12 18:12

Mene kao Albanca sa Republike Kosova mnogo mi Smeta zbog cega Drzavna Zastava Republike Kosova stavljena Naopako Dali je to Dobro za jednu Dobru Susedsku Drzavu kao sto je Crna Gora, Znam da CG Vlada je pro Fasisticke Srbije zbog toga mislim da to nije uopste Slucajno.