Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić – Varhelji: Crna Gora prednjači na integracionom putu

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnim prilikama u regionu i procesu imunizacije protiv COVID-19

Budućnost Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, a Crna Gora prednjači na integracionom putu, ocijenjeno je na današnjem sastanku predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku, Oliverom Varheljijem.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog sastanka sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku i kazao da pojačana dinamika susreta najviših zvaničnika Crne Gore i Evropske unije govori u prilog opredjeljenju obje strane da zajednički doprinose integracionom procesu.

„Uvjeren sam da će naše aktivnosti dati željeni rezultat, jer je to volja 75% građana Crne Gore prema posljednjim istraživanjima. Naš kurs je jasan. Želimo članstvo u Evropskoj uniji, nemamo i ne tražimo alternative“, kazao je premijer.

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji je istakao da Crna Gora nastavlja da prednjači na putu integracije u Evropsku uniju i da Brisel cijeni napore 42. Vlade da održi takvu dinamiku. On je istakao da se raduje održavanju prve političke međuvladine konferencije ovog mjeseca, koja će poslati jednu snažnu poruku i dati vjetar u leđa Crnoj Gori na putu ka EU.

“Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnim prilikama u regionu i procesu imunizacije protiv COVID-19. Sagovornici su se saglasili da je dinamika imunizacije zadovoljavajuća, te da ohrabruje u kontekstu ispunjavanja očekivanja od predstojeće turističke sezone i oporavka privrede uopšte.

U tom kontekstu, premijer Krivokapić zahvalio je komesaru Varheljiju na podršci koju je EU pružila Crnoj Gori u borbi protiv pandemije i izrazio uvjerenje da su institucije u Crnoj Gori i ovom prilikom opravdale status zemlje kao pouzdane države kandidata, odnosno buduće punopravne članice EU”, saopšteno je iz kabineta premijera.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve