Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić u Zagrebu: Prijateljstvo zasnovano na vrijednosnom kursu

Tokom susreta sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, izraženo je zadovoljstvo što se nakon nedavnog susreta na Cetinju, bilateralni razgovori nastavljaju u Zagrebu, te apostrofirano da dvije države - NATO saveznice, imaju odlične odnose o čemu svjedoče intenzivni politički kontakti na najvišem nivou

Prvog dana posjete Republici Hrvatskoj, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić imao je susrete sa hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Tokom susreta sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, izraženo je zadovoljstvo što se nakon nedavnog susreta na Cetinju, bilateralni razgovori nastavljaju u Zagrebu, te apostrofirano da dvije države – NATO saveznice, imaju odlične odnose o čemu svjedoče intenzivni politički kontakti na najvišem nivou, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

– Hrvatska je decenijski najsigurniji i najbrži put Crne Gore ka Evropskoj uniji – poručio je Krivokapić ovim povodom.

Istaknuto je i da je dugotrajna i posvećena podrška Hrvatske od neprocjenjivog značaja za Crnu Goru što je osvjedočeno i u organizaciji ove posjete koja je znak potpunog prijateljstva.

Ministar Krivokapić je, kako se navodi su saopštenju, prenio nedvosmislenu opredijeljenost Crne Gore da sva neriješena pitanja između dvije države, budu riješena kroz bilateralni dijalog i direktnu komunikaciju, vodeći se principima prijateljstva, dobrosusjedstva i savezništva.

Na sastanku sa predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem apostrofirana je važnost intenzivnije parlamentarne saradnje u pravcu ostvarivanja vanjskopolitičkih ciljeva. Ponovljena je zahvalnost Republici Hrvatskoj na političkoj, ali iznad svega i na stručnoj i tehničkoj podršci koja je važna spona za ubrzanje evropskog puta Crne Gore, zaključili su iz Ministartsva vanjskih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stipe
12.09.2022-16:14 16:14

Koji je to vrednosni kurs, kada se vekovima školujete, zapošljavate i lečite u Beogradu, a ne u Zagrebu ? Pola rodbine ti živi u Srbiji, a ne u Hrvatskoj.