Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapić u Londonu protežira investitore

Prema njegovim riječima prvi dogovoreni projekat biće vezan za put Sarajevo – Plužine i to je nešto što je bilo i tretirano, kako je dodao, kao zastiđe dvije države

Najvažnija poruka današnjeg susreta sa čelnicima Evrospke banke za obnovu i razvoj je protažiranje pravih investitora. To su investitori sa rejtingom koji će Crnu Goru da učine boljom destinacijom za razvoj investicija i zapošljavanje naših kadrova, kazao je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić koji boravi u dvodnevnoj posjeti Velikoj Britaniji.

On kaže da je ovo nakon pandemije prva posjeta nekog zvaničnika ovoj instituciji.

“Ovo je potvrda da EBRD snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu i ekonomskom razvoju. Ono što je do sada uradila EBRD ovoga puta biće izdašnije i cjelovitije. Imaćemo cjelovit zaokrug što se tiče cijelog autoputa ali autoput ne može da ima svoju punu snagu ako ne bude povezan i sa robnim transportom. Protežirali smo cjelovitost auto puta i Luke Bar”, istakao je on.

Prema njegovim riječima prvi dogovoreni projekat biće vezan za put Sarajevo – Plužine i to je nešto što je bilo i tretirano, kako je dodao, kao zastiđe dvije države.

“Nadamo se da  smo dobili uvjeravanje da će se to brzo realizovati.  Mora da zaživi digitalna transformacija. Da se digitalno preobrazimo i posvetimo brzim zaokretima jer Crna Gora nema vremena za čekanje”, poručio je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RRRRRR
06.07.2021-17:20 17:20

Rekao je prstažira umjesto protežirati glagola koji znači Štititi, zaštititi, zaštićivati, zaklanjati, pomagati, podupirati koga; preporučiti, preporučivati. (fr.) Ni prava riječ ni u pravom kontekstu.

RRRR
06.07.2021-17:21 17:21

Rekao je protažirati ispravno je protežirati , glagol koji znači Štititi, zaštititi, zaštićivati, zaklanjati, pomagati, podupirati koga; preporučiti, preporučivati. (fr.) Ni tačna riječ ni pravi kontekst.

nenad mne
06.07.2021-23:49 23:49
Reply to  RRRR

Možeš biti dktor nauka, ali propusti srednješkolskog obrazovanja se teško popravljaju!