Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić traži sjednicu za 5.jun i izbor prelazne vlade

U obrazloženju, Krivokapić navodi da su sve većinske partije u Skupštini zahtijevale da se prelaznom vladom riješi politička kriza u Crnoj Gori

Premijer u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić zatražio je od predsjedavajućeg parlamentu Strahinje Bulajića da zakaže za 5.jun sjednicu na kojoj bi se birala prelazna vlada. Krivokapić je u dopisu Bulajiću, koji ima Portal RTCG, naveo da Vlada podnosi zahtjev sa ciljem “rekonstrukcije vlade – prelazna vlada”.

Zahtjev Krivokapića (foto: RTCG)

Kako je rekao, sve većinske partije u Skupštini su zahtijevale da se prelaznom vladom riješi politička kriza u Crnoj Gori.

“Jedino demokratsko rješenje za izlazak iz političke krize su vanredni parlamentarni izbori koje bi pripremila prelazna vlada. Ujedno, ovaj zahtjev predstavlja sprečavanje neustavnog pristupa – izglasavanja ‘manjinske vlade’ i time obezbjeđuje mir, sigurnost i pomirenje, kao i očuvanje demokratskih tekovina”, saopštio je Krivokapić.

Njegov zahtjev dolazi nakon što je šef poslaničkog kluba “Crno na bijelo” Miloš Konatar predočio da je 46 poslanika u Skupštini odlučilo da za četvrtak 28. april na Cetinju sazove sjednicu parlamenta, na kojoj će se birati nova vlada i predsjednik zakonodavnog doma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
21.04.2022-17:02 17:02

Ti rukoljube nema što da tražiš ,ti si produbio podjele,stopirao EU integr.ti si velikosrbin i podoljub okupatorske Svetosavske sekte SPC,štetočina po CG pa stoga UĆUTI vrijeme ti je isteklo…

gagi
21.04.2022-17:23 17:23

A sto bi ovo Crna Goro,ajde Krivokapicu brzo skini samar, pa se doro izvaljaj na Vladiicinu bastu ispred Cetinjskog manastiira,no ces OGADITI tamo mladu travu ludi magarce,opet “priica”rakija iz te fukarske glave,no treba “poci na Cetinje,zasluzio si'da se popiisaju na tebe.

Ojhaojha
21.04.2022-17:38 17:38

Ma bjezi Zdravi jo kuci. Dovidjenja. Idi kod Joanikija pa mu se izjadaj. Crna Gora nije tvoja porcija. Putuj sotono pokvarena. Imas 7 apoteka a migladujemo sram te bilo. Sacuvaj obraz ne bruka se vise. Pi

LOVCEN
28.04.2022-15:47 15:47

jUNE MALO ,GOVEDO DO VIJEKA