Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić-Tasulas: Grčka će pružiti punu podršku članstvu Crne Gore u EU

Sagovornici su se saglasili da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, te da taj proces treba što kvalitetnije i brže da teče

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boravi u radnoj posjeti Grčkoj, gdje se danas sastao sa predsjednikom Skupštine Republike Grčke, Konstantinosom Tasulasom.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Grčkoj i prilike da sa najvišim zvaničnicima razgovara o mogućnostima saradnje dvije prijateljske zemlje, saopšteno je iz Vlade.

Kako je istakao, Crna Gora i Grčka dijele zajedničke tradicionalne i kulturne vrijednosti na temelju kojih mogu dodatno unapređivati saradnju u oblastima od obostranog interesa.

Predsjednik Skupštine Tasulas zahvalio je predsjedniku Vlade na posjeti Grčkoj i istakao da je upoznat sa pozicijom Crne Gore u evrointegracijama, te da vjeruje da će Crna Gora uspjeti da ispuni sve obaveze iz tog procesa.

„Grčka će joj u tome pružiti punu podršku Crnoj Gori“, naglasio je Tasulas.

Tasulas je izrazio uvjerenje da će se dinamiziranje saradnje sa Parlamentom Crne Gore odraziti osnaživanjem saradnje i drugih grana vlasti.

Sagovornici su se saglasili da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, te da taj proces treba što kvalitetnije i brže da teče.

Predsjednik Skupštine Grčke istakao je i značaj koji u grčkoj istoriiji ima i grčki nacionalni junak i vojskovođa, Vaso Brajović, koji je porijeklom iz Crne Gore. Sagovornici su nakon sastanka posjetili izložbu koja je upriličena povodom 200 godina od početka borbe za nezavisnost Grčke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve