Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić tvrdi da se potrošilo 20 miliona dolara na lobiranje za pad Vlade, ali ne otkriva detalje: Ostavka jedino ako ne realizujemo budžet do juna

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je Vlada danas ostvarija još jednu pobjedu nakon što je opozicija povukla predlog za glasanje o nepovjerenju njegovoj Vladi

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je Vlada danas ostvarija još jednu pobjedu nakon što je opozicija povukla predlog za glasanje o nepovjerenju njegovoj Vladi.

– Ovo je pobjeda građana koji žele drugačiju i zdravu Crnu Goru. Ako pogledamo današnji dan vidimo još jednu neozbiljnost koja se 30 godina osjeća kroz svaki gest onih koji su ponijeli ovu inicijativu. Ako želite da budete uspješni realizujte obraćanje. To je igra ovih koji su pokušali političkom korupcijom dobiju zlatni glas. Ovog puta ovo je prava demorkatija, u kojoj narod ne dozvoljava pa ni poslanicima da pomisle da treba slobodnu volju sa izbora promijeniti. Sve tri koalicije su imale zadatak da smijene režim i smjena se desila- saopštio je Krivokapić.

On je kazao da su izbori bili poput referendumskog pitanja – da li želite DPS ili neke druge.

Krivokapić ocjenjuje da je “zakonitost da oni koji uđu u dil sa DPS-om više ne postoje”.

– Veliki koriste male. Oni koji su u SDP-u 2015. godine javno u parlamentu prozivali njihove kolege koji pripadaju drugoj opciji da vrše korupciju, sad sami žele politički korupciju – rekao je premijer.

-Zahvaljujem narodu, građanima, svim pojedincima koji su shvatili ovu igru i rekli da je sloboda važnija od onoga što nudi DPS. Možda ova vlada iz njihovog ugla ne treba da dobije povjerenje. Od njih nam ne treba nikakvo povjerenje, da imaju imalo obraza podnijeli bi ostavke ne bi se igrali sa ponudama o izbornom zakonodavstvu ili novim izborima. To Crna Gora sigurno neće doživjeti zato što postoji nešto što je pobijedilo. To je program “Evropa sad” – rekao je premijer.

Istakao je da očekuju odgovoran odnos poslanika u Skupštini prema programu Vlade.

-Uravnotežen budžet koji ne klacka ni lijevo ni desno. Ova vlada jedino može podnijeti ostavku ako budžet ne realizujemo do juna 2022. godine – obećao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, pokušano je da se parama plati ono za šta se nema znanje.

– Nikada ništa tajno nisam uradio. Zašto vi kao novinari ne pitato s kim je DPS pregovarao ovih dana. S kim su se dogvorali, ko su ti ministri, ko su potpredsjednik i premijer. Zbunili su međunarodnu zajednicu lobiranjem. Žrtvovali su 20 miliona dolara i ništa nisu uradili. Neka pokažu koliko su odgovorni, to je jedino što mijenja Crnu Goru, a ne odnos “ja obećam a sve uništim” – rekao je Krivokapić.

U Crnoj Gori, kako je dodao, ni centri moći ne mogu da nadvladaju narod i građane koji su “postali svjesni mogućnosti”.

Dodao je da očekuje da Skupština usvoji Budžet onako kako ga je predložila Vlada – “bez krojenja”.

– Ovo je priča za zdravu Crnu Goru koja treba da omogući preporod u svakom pogledu. Raduje me što nam se javljaju mladi, talentovani i koji će da se vrate da bi birku bili protiv onih koje interesuje samo fotelja – rekao je premijer.

20 miliona dolara 

Odgovarajući na pitanje o “20 miliona dolara za lobiranje” koje je pomenuo, Krivokapić je kazao da je to pitanje za druge.

– Oni koji plaćaju znaju koje su lobiste uzeli i za koga oni rade. Imam inforamcije koje ne mogu da dijelim sa vama, prava adresa za pitanje je DPS. Oni pregovaraju tajno kao što su čitavog života radili. Dogovaraju sa ljudima koji misle da u jednom trenutku nešto da ućare – rekao je on.

Odgovor na predlog DF-a o skraćenju mandata Skupštini je, kako tvrdi Krivokapić, program Evropa sad.

– Zamislite kretati u avanturu izbora bez nepromijenjene tri stvari-izbornog zakonodavstva, tužilaštva i crnih fondova. Nismo stvorili preduslove za izbore koji će napokon pokazati pravo stanje bez ičijeg uticaja – smatra premijer.

Razloge za povlačenje inicijative opozicije vidi kao “prebacanje lopte u tuđe dvorište”.

– To je neozbiljna igra ali svako može da igra kako hoće. Volio bih da DPS sa DF-om stvori nove uslove za političku igru u Crnoj Gori. Mislim da bi to bio najbolji dobitak za sve u Crnoj Gori – poručio je za kraj premijer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pero
13.12.2021-14:40 14:40

Vidi ovog patoloskog srbijanskog lazova!!

Mijana
13.12.2021-14:53 14:53

Na radost naroda I gradjana Cirkus je I dalje otvoren..ulaz besplatan

Ha20
13.12.2021-18:47 18:47

Bocoljub dize rajting samom sebi i umislja da je on stvarno neka vazna licnost. Otici ces ti na istorijsko smece a da se za to ne ulozi ni jedan jedini dolar.

borko
13.12.2021-22:56 22:56

Vidi se, po broju novinarskih pitanja, bitnost i istinitost što izgovara ovaj čovjek.