Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić sa Gulijevim: Uloga OEBS-a i multilateralizma značajnija nego ikada

Krivokapić je istakao da naša zemlja, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, insistira na potrebi traženja diplomatskog rješenja krize i smatra neprihvatljivim bilo koji vid agresije

Prilikom susreta ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića sa potpredsjednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a i specijalnim predstavnikom za Jugoistočnu Evropu Azajem Gulijevim, sagovornik je zahvalio XII Predsjedniku Parlamentarne skupštine OEBS-a na izuzetnom tragu koji je ostavio u Organizaciji.

“Ponovo je zajednički apostrofirana važna uloga OEBS-a za prostor 57 država, od Vladivostoka do Vankuvera, posebno u ovom trenutku u kom, nažalost svjedočimo najozbiljnijoj prijetnji evropskoj bezbjednosti od Drugog svjetskog rata”, saopšteno je iz Ministarstva.

Krivokapić je istakao da naša zemlja, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, insistira na potrebi traženja diplomatskog rješenja krize i smatra neprihvatljivim bilo koji vid agresije.

“Upravo u smislu uspostavljanja prijeko potrebnog dijaloga, apostrofirao je ulogu OEBS-a, kao i Parlamentarne skupštine ove najinkluzivnije bezbjednosne Organizacije. Zbog toga, rekao je, opredijeljenost Crne Gore prema njenim obavezama, principima i vrijednostima ostaje čvrsta i konstantna”, navodi se u saopštenju.

Šef crnogorske diplomatije podsjetio na važnost parlamentarne diplomatije OEBS-a kojom su u prošlosti postignuti impresivni rezultati i izrazio svoju spremnost da iskustvom bivšeg predsjednika najveće Parlamentarne skupštine na svijetu pomogne ponovnom uspostavljanju Bečkog procesa, posredovanja između Ukrajine i Ruske Federacije koji je uspostavljen za vrijeme njegovog presjedavanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve