Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić sa Eskobarom: Izbori jedini demokratski i častan izlaz iz političke krize u koju je dovedena Crna Gora

Govoreći o ukrajinskoj krizi, Krivokapić je kazao da su izbori u Beranama jasno pokazali da se i ta tragedija koristi za jačanje pozicija korumpiranih i profitersko nacionalističkih snaga

Premijer Zdravko Krivokapić u razgovoru sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Grčkoj istakao je da su izbori jedini demokratski i častan izlaz iz političke krize u koju je dovedena Crna Gora.

Na sastanku je razmotrena aktuelna situacija na zapadnom Balkanu i konstatovana mogućnost prelivanja ukrajinske krize na ovaj region.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, naglasio da je ona neodrživa i izrazio sumnju u mogućnost formiranja manjinske Vlade, jer bi je činili ideološki različite partije.

“Formiranje takve Vlade bilo bi kršenje narodne volje jasno izražene na proteklim izborima i uvelo bi Crnu Goru u nemire. Zbog tog neprirodnog sporazuma, svi etički principi su slomljeni, a kad nema principa, onda je sve dozvoljeno. Rezultat obaranja ekspertske Vlade je politička i institucionalna kriza, dodajući da trenutak pada Vlade nije slučajan već se desio nakon usvajanja Budžeta, programa ”Evropa sad” i, najvažnije, nakon prve samostalne zapljene kokaina”, istakao je Krivokapić.

Govoreći o ukrajinskoj krizi, Krivokapić je kazao da su izbori u Beranama jasno pokazali da se i ta tragedija koristi za jačanje pozicija korumpiranih i profitersko nacionalističkih snaga.

“Osim toga ponovo je na sceni bio tri decenije uobičajeni manir političke scene, a to je najvjerovatnija kupovina glasova u Ulcinju”, naveo je Krivokapić.

Naglasio je da je jedino demokratsko i časno rešenje aktuelne krize raspisivanje izbora, ukazujući na mlade snage za koje se nada da će, ulaskom u politiku, vratiti etiku u politiku.

“Kao ekspertski ministri, oni su pokazali da imaju znanje i žar da mijenjaju stvari, a do pravih promjena, kako tvrdi, dolazi se, na prvom mjestu, kroz ekonomske reforme koje podižu standard građana. Jedino tako moguće je nadvladati političare koje se vezuju za ’90- te godine 20. vijeka”, istakao je Krivokapić.

Eskobar je, navode, snažno podržao napore koje Vlada Crne Gore ulaže u borbu protiv korupcije, dodajući da je Crna Gora bitan partner NATO-a i da vjeruje da će naša država i dalje dijeliti vrijednosti na kojima počiva savremena civilizacija.

S tim u vezi, on je naglasio da je bitno što Crna Gora podržava ukrajinski narod i da vjeruje da će odluka o punim sankcijama protiv Rusije biti uskoro donesena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve