Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Razvoj infrastrukture, obezbijediće intenzivniji ekonomski rast i razvoj

Na današnjoj sjednici, članovi Nacionalne investicione komisije su razmotrili i usvojili Polugodišnji izvještaj o radu tog tijela i analizirali Informaciju o ažuriranju Jedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata

Jedan od najznačajnijih strateških ciljeva Crne Gore je razvoj infrastrukture u oblastima od značaja za intenzivniji ekonomski rast i razvoj. Pripremom Jedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata, na kojoj svi resori posvećeno rade, doprinijećemo sagledavanju i realizaciji važnih projekata u oblasti saobraćaja, energetike, zaštite životne sredine, društvenim djelatnostima, poput obrazovanja, zdravstva, pravde, rada i socijalnog staranja, kao i digitalnoj infrastrukturi, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić na drugoj sjednici Nacionalne investicione komisije koja je danas održana.

On je rekao da je veoma važno, imajući u vidu ograničene domaće i međunarodne izvore finansiranja razvoja infrastrukture, da se raspoloživa finansijska sredstva usmjere na strateški značajne projekte, koji će imati najveći uticaj, kako na društveno-ekonomski razvoj, tako i na ispunjenje obaveza iz procesa pristupanja EU.

Na današnjoj sjednici, članovi Nacionalne investicione komisije su razmotrili i usvojili Polugodišnji izvještaj o radu tog tijela i analizirali Informaciju o ažuriranju Jedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata.

Na sjednici je ukazano na važnost pravovremenog planiranja projekata za finansiranje u okviru Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan. U tom kontekstu je razmotrena dinamika učešća resornih ministarstava u pozivima koji se objavljuju kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve