Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapić razgovarao sa predsjednikom Kipra: Unaprijediti saradnju u svim oblastima od obostranog interesa

Crnogorski premijer naglasio je da je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji prioritetni cilj i stub vanjske politike Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić ugostio je danas predsjednika Kipra Nikosa Anastasiadesa, kome se zahvalio na dosadašnjoj političkoj i ekspertskoj podršci našem procesu evropske integracije, izrazivši očekivanje da će se pozitivna praksa nastaviti i u predstojećim fazama integracionog procesa.

“Crnogorski premijer naglasio je da je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji prioritetni cilj i stub vanjske politike Crne Gore”, saopšteno je iz Vlade.

Krivokapić upoznao je predsjednika Kipra sa učincima 42. Vlade Crne Gore, naročito u pravcu ekonomskih reformi, porastu prosječnog ličnog dohotka u državi, smanjenju javnog duga i uspjesima programa Evropa sad.

“Predsjednik crnogorske Vlade izrazio je nadu da će se budućim značajnijim trudom i zalaganjem obje države, unaprijediti saradnja u svim oblastima od obostranog interesa”, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Nikos Anastasiades posjetu Crnoj Gori okarakterisao je kao istorijsku, jer je u prilici da učestvuje u dogovoru i traženju najboljeg puta „kako da dvije male države ostvare punu saradnju na dobrobit svih svojih građana“.

Predsjednik Anastasiades svoj dolazak u Crnu Goru vidi kao skroman, ali iskreni doprinos podršci Crnoj Gori na putu ka EU.

“Brižno pratim razvoj Crne Gore i radujem se vašem ogromnom napretku u pretpristupnim pregovorima. Sada posebnu pažnju treba obratiti na poglavlja 23 i 24, jer završna faza pregovora i učlanjenje upravo zavise od njih”, rekao je Anastasiades.

Predsjednik Kipra poručio je da je nesporan interes svih članica Evropske unije da se Zapadni Balkan razvija i napreduje, te da se nada da kriza u Ukrajini neće usporiti tok pristupnih pregovora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve