Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić – Rajnke: Crna Gora da vrati puno povjerenje partnera, prioritet usvajanje preostalih paketa sankcija Rusiji

On je ocijenio da je u ovom trenutku neophodno vratiti puno povjerenje naših euroatlanstkih partnera i obezbjediti rezultate, prvenstveno u oblasti vladavine prava, koja će omogućiti da Crna Gora u najkraćem roku završi svoje pregovore za članstvo u EU

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić primio je danas u posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, i tom prilikom istakao važnost privrženosti SAD podršci državama regiona na putu što skorijeg članstva u EU, iskazavši zadovoljstvo prošlonedjeljnom posjetom pomoćnice državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid i njenog pomoćnika Gabrijela Eskobara.

On je ocijenio da je u ovom trenutku neophodno vratiti puno povjerenje naših euroatlanstkih partnera i obezbjediti rezultate, prvenstveno u oblasti vladavine prava, koja će omogućiti da Crna Gora u najkraćem roku završi svoje pregovore za članstvo u EU.

“Šef diplomatije snažno je osudio rusku agresiju na Ukrajinu i izrazio zadovoljstvo čvrstim jedinstvom saveznika u pomoći toj zemlji da odbrani svoj teritorijalni integritet, nezavisnost i suverenost”, saopšteno je iz Ministarstva.

U tom kontekstu, on je iskazao žaljenje što dinamika usaglašavanja sa odlukama Savjeta EU kojima se uvode sankcije ruskim licima i entitetima nije bila brža, ali i obećao da će prijedlog za usvajanje preostalih paketa sankcija biti prioritet u radu resora vanjskih poslova.

Krivokapić je izrazio nadu da će se politički dijalog Crne Gore i SAD dodatno intenzivirati kroz uzajamne posjete na visokom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kupidon
06.05.2022-20:59 20:59

Sta kazete Miss ,skroz drugacije, bar da je pusca od tri dana bradu..
Sos rmpalijama ,lakse, odma znas na cemu si.

Ana
07.05.2022-08:18 08:18

Kako je ponosan i srećan, sreo se sa ambasadorkom, svojim gospodarom.