Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Brazila

Iskazujući zahvalnost za sve što je ambasada Brazila do sada uradila na planu tradicionalno prijateljskih odnosa između dvije daleke zemlje, Krivokapić naglasio je zainteresovanost crnogorske strane za jačanje i intenziviranje bilateralnih odnosa sa državom koja je među osam najvećih ekonomija u svijetu

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom madatu, Zdravko Krivokapić, primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Federativne Republike Brazila u Crnoj Gori, Eduarda Botelju Barbosu.

Iskazujući zahvalnost za sve što je ambasada Brazila do sada uradila na planu tradicionalno prijateljskih odnosa između dvije daleke zemlje, Krivokapić naglasio je zainteresovanost crnogorske strane za jačanje i intenziviranje bilateralnih odnosa sa državom koja je među osam najvećih ekonomija u svijetu.

On je istakao važnost potpisivanja Memoranduma o razumijevanju koji bi učvrstio dobre odnose dvije države kroz periodične konsultacije o bilateralnim, regionalnim i multilateralnim pitanjima od obostanog značaja.

Odlazeći premijer iskazao je nadu da će obje strane, dobru političku saradnju, u budućem periodu uspjeti da kapitalizuju i u ekonomskom i privrednom pogledu, naročito kada je u pitanju saradnja u oblasti turizma, budući da su obje zemlje poznate po izuzetnim turističkim potencijalima.

Premijer Krivokapić upoznao je ambasadora Barbosu sa “repektabilnim rezultatima koje je Vlada ostvarila u vrlo teškim i nepredvidljivim tranzicionim i pandemijskim uslovima u proteklih četrnaest mjeseci svoga rada”.

Odlazeći ambasador Brazila u Crnoj Gori Eduardo Barbosa, zahvalio je na prilici što je predstavljao svoju zemlju u Crnoj Gori iz koje će ponijeti divne uspomene i kao turista i kao ambasador.

Ambasador Brazila naglasio je da je Zapadni Balkan u vrhu prioriteta spoljne politike ove velike južnoameričke države, kao i da razumije složenost tranzicionih odnosa kako u regionu tako i na političkoj sceni Crne Gore, ali i da je politika dinamičan proces koji od svih učesnika zahtijeva da uvijek ulažu dodatni napor.

Ambasador Barbosa poručio je da će potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, odnosi između Crne Gore i Brazila biti izdignuti na još viši nivo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
23.02.2022-09:12 09:12

Ovo je bilo uzajamno opraštaje dva odlazeća funkcionera…