Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić predložio Vukšića za direktora ANB-a

Vukšić je član Advokatske komore i Upravnog odbora Advokatske komore Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić predložio je da se vršioc dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića izabere za direktora ANB-a.

”Odredbom člana 25 stav 2 Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost. propisano je da direktora ANB-a imenuje Vlada, na predlog predsjednika Vlade. Imajući u vidu da je Vlada Crne Gore na sjednici od 17. decembra 2020. godine, imenovala Dejana Vukšića za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, do imenovanja direktora Agencije u skladu sa zakonom, a najduže na period od šest mjeseci, a pri činjenici da je za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost neophono sprovesti zakonom propisanu proceduru i, izmedu ostalog, pribaviti misljenje Skupštine Crne Gore, smatram da su se stekli usiovi da Vladi predložim imenovanje Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost”, naveo je Krivokapić u obrazloženju objaveljneom na sajtu Skupštine Crne Gore.

Dejan Vukšić rodjen je 2. maja 1972. godine u Kotoru. Završio je Pravni fakultet 1996. godine, a 1999. godine polozio pravosudni ispit. Profesionaini angažman ostvario je u Osnovnom sudu u Kotoru, gdje je kao sudija postupao u parničnim predmetima, izvršnim predmetima, krivičnim predmetima, istražnim predmetima i maloljetničkim predmetima, a od 2001. godine je advokat.

Član je Advokatske komore i Upravnog odbora Advokatske komore Crne Gore. Živi u Kotoru, oženjen je i otac dvoje djece.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
22.01.2021-17:23 17:23

Ovo je ono “postenje”sto ima 7-8 stanova i 3-4,barem tako bijase prije neki dan u imovinski karton, koje zaradi kao advokat Skaljarskog klana,a njegov predlagac evo poce da “prepada”prosvjetare,da prijeti svakome i sto je “najlakse”da rice kao magarac kad ga svezu na dolinu.E to ga je “savjetovao”Abazovic “pokazi zube Podoljube”lijep da ne moze biti ljepse.