Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Postoji sumnja da će se pojaviti 41. glas za smjenu Vlade, ne mogu govoriti o imenu

''Crna Gora treba da shvati da je vrijeme sitno sopstveničkog pristupa prošlo i da je dobrobit Crne Gore važnija od bilo čega pojedinačnog''

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da ima sumnje o mogućem 41. glasu tokom izglasavanja nepovjerenju njegovoj Vladi, ali da ni o jednom imenu ne može govoriti.

“Možda se to ime pojavi taj dan. Vjerujem da su ljudi u ovom trenutku, bez obzira na to što imaju, na takvom fonu da su im važni čast i budućnost porodice, bez obzira koliko je ko dužan, koliko ima na računu ili kakvu obavezu ima prema bilo kome. Crna Gora treba da shvati da je vrijeme sitno sopstveničkog pristupa prošlo i da je dobrobit Crne Gore važnija od bilo čega pojedinačnog”, kazao je Krivokapić nakon konferencije MANS-a o antikorupciji.

Komentarišući jučerašnju izjavu šefa poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore Borisa Bogdanovića koji je kazao da Vladu ne mogu pokolebati ni oni koji ovih dana sa desetinama miliona eura na pregovaračkom stolu pregovaraju o izdaji izborne volje građana, Krivokapić kaže da sve ima svoju cijenu i da se u Crnoj Gori ovih dana može svašta čuti.

“Nisam slučajno rekao da je iz budžeta ranije usmjeravano 200 miliona ka nekim čudnim tokovima. Ako je neko mogao da preusmjeri 200 miliona znači da je zainteresovan da izmjenom volje građana vrati ako uloži bilo šta. Nisam slučajno rekao to juče kako bih upozorio one koji imaju sredstva u crnim fondovima ili ko zna kojim računima i možda planiraju da ih upotrijebe u korist trenutka, a to ulaganje bi im bilo manje u odosu na zaradu koju bi mogli da dobiju smjenom vlasti”, istakao je premijer.

On je kazao da Crna Gora ide putem primjene evropskih standarda u svim oblastima i neprihvatljiva mu je pomisao da nekoga može da navede pohlepa, dug, kockarski pristup ili veza sa organizovanim kriminalom da kroz političku korupciju pristane da se promijeni volja građana iskazana na izborima.

“Jer kad se desi sloboda pa vas neko vrati kao pticu u kavez, svi ćemo biti i dalje zarobljeni. Politička korupcija jedan od najgorih oblika korupcije, to je nešto neprimjereno za Crnu Goru. Da li je vlada podržana od onih koji su vječito nezadovoljni – ne znam, nije trenutak da razmišljam o tome, već o građanima koji su podržali tri koalicije koje čine vlast”, kazao je Krivokapić novinarima na margini konferencije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve