Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Ne očekujem nikakve senzacije poslije 10. decembra, prelet iz jedne u drugu stranu nikome nije donio sreću

Iako je ranije kazao da nije zadovoljan radom tri ministra, kazao je da postoji pet kriterijuma po kojima se ocjenjuje rad članova Vlade

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je danas da nije momenat za ocjenu sa radom koja tri ministra nije zadovoljan.

Na svečanosti povodom godinu dana rada Vlade, Krivokapić je odgovarajući na pitanja novinara kazao da ima više elementa na kojima se može objektivno ocjenjivati bilo ko.

– Prvo za program koji je jasan a tiče se programa Vlade, drugi se tiče puta ka EU i ispunjavanju obaveza, možda i ovaj element koliko smo transparentni i dostupni. Drugi se kriterijumi tiču etičkih elemenata. Ali ako želite da date ocjenu birate i trenutak. Mislim da danas nije trenutak za bilo kakvo ocjenjivanje pogotovo zbog složene političke situacije – rekao je premijer.

On je kazao da imenovanje ministra pravde zavisi od političke volje parlamenta.

Upitan sa radom koja tri resora je izuzetno zadovoljan u odnosu na postavljena očekivanja, premijer je kazao:

– Svako izdvajanje bilo kojeg ministra u današnjoj situacoji bi bilo nekorektno. Cijenim rezultate ove vlade, ako pogledate okvir, u većini našeg djelovanja smo bili kao uže sastgavljeno od 12, odnosno na kraju 11 užadi koja daju čvrstinu. Ovu Vladu je svaki napad i kritika činila snažnijom i tome svedoči sve što ste mogli i niste mogli da čujete – naveo je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje o predlogu DF-a za formiranje nove Vlade, Krivokapić je ponovio da ona nije upućena njemu,

– Očekujem da će posle desetog biti jedanaesti. Ne očekujem bilo kakve nove senzacije. Očekujem da se politička situacija smiri i da svi shvatimo da je naša uloga ona koju smo dobili. Neko je dobio da bude ministar, neko premijer, neko poslanik i svi moramo da radimo na korist građana Crne Gore – rekao je Krivokapić.

-Sve što dogovori nova većina a ne mijenja izbornu volju građana, ja apsolutno poštujem. Sve što treba da kažu je da su našle rješenje – rekao je premijer.

Prema njegovim riječima, nikad nikome sreću nije donio prelet iz jedne u drugu stranu.

– Ako se to desi na djelu je još jedan primjer političke korupcije. Nadam se da bi u takvoj stuaciju istržni organi bili drugačiji nego ranije. Ne mogu da shvatim da se pojavi bilo koji pojedinac da izdrži teret tog neetičkog čina. Bojim se da priče koje kulaju po medijima i kafanama nisu tačne i da nema čovjeka u Crnoj Gori ko može da se prikloni grupaciji od 40 poslanika jer je to povratak na staro – kazao je premijer.

Ministarku Vesnu Bratić novinari pitali su kako je moguće da se pojavila samo na jednom televizijskom gostovanju.

Bratić je kazala da ona vodi četiri resora i mora mnogo da radi.

– Ja sam najpozvanija na svim odborima i vrlo često govorim i spremna sam da buidem pred svim građanima. Ukoliko želite da me pozovete u neku emisiju, u skladu sa svojom agendom, rado ću se odazvati – kazala je Bratić.

Bratić su pitali i na kojim je izborima učestvovala budući da je ranije komentarišući istraživanje CGO kazala da su relevantni jedino glasovi naroda na izborima.

– Hoću kad mi vi kažete koja je metodologija po kojoj se istraživanje CGO smatra relevantnim za ocjenjivanje univerzitetskih profesora – odgovorila je Bratić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve