Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić obišao Opštu bolnicu Berane

Premijer je poručio da su stručnost, obučenost i profesionalnost najbolja preporuka svima koji žele da se ugrade u sistem zdravstvene zaštite Crne Gore

U okviru radne posjete Beranama, predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, obišao je Opštu bolnicu Berane i razgovarao sa direktorom ove respektabilne zdravstvene ustanove Miloradom Magdelinićem.

Krivokapić je istakao da visoko cijeni trud i požrtvovanost koju su iznova dokazali svi zdravstveni radnici u Crnoj Gori tokom najkritičnijih momenata koje je prouzrokovala pandemija COVID -19, te da je pandemija potvrdila ono čega svi u društvu, od upravljačkog do izvršnog sektora, treba da budu sasvim svjesni, da ulaganje u zdravstvo, u nauku i istraživanje, u tehniku i tehnologiju mora da bude nesebično i konstantno.

„Novo vrijeme podrazumijeva nove izazove i inovativne pristupe i alatke. Vlada će pomoći, koliko je u njenoj trenutnoj moći, da Vaša bolnica zaokruži započete projekte koji su bitni i za Berane i za cijeli sjever, a nastaviće to da čini u kontinuitetu“, rekao je Krivokapić.

Premijer je poručio da su stručnost, obučenost i profesionalnost najbolja preporuka svima koji žele da se ugrade u sistem zdravstvene zaštite Crne Gore, te da se u svakom vremenu od ljekara očekuje da se pridržavaju principa Hipokratove zakletve, ali i da je menadžmet i rukovodni kadar u svim oblastima i ustanovama dužan da vodi računa o visokim etičkim, moralnim i profesionalnim normama, kako bi najsposobniji i najkvalitetniji dobili šansu da pomažu i napreduju.

“U opštedruštvenom i državnom interesu je da najbolji dođu na prava mjesta. Sve što se dešavalo po tzv. partijskoj liniji, mora da nestane, da iščili. Bilo da je riječ o partijskom nagrađivanju, ili partijskom kažnjavanju. Partijama je mjesto van radnih prostora i izvan radnih obaveza. Moramo reći stop politizaciji na svim radnim mjestima, a naročito u zdravstvu. Potreban nam je profesionalizam i pravo svakog građanina da bude ravnopravno tretiran i pred sudijom, i pred ljekarom, i pred učiteljem. Moramo iskorijeniti svaki vid korupcije”, poručio je Krivokapić.

Direktor Opšte bolnice Milorad Magdelinić zahvalio je na razumijevanju koje je iskazao Krivokapić naspram potreba Opšte bolnice.

“Magdelinić je premijera upoznao sa statističkim podacima koji pokazuju da je broj oboljelih od malignih bolesti, endokrinih i bolesti kardiovaskularnog sistema u porastu, te je ukazao i na nedostatak PCR laboratorije, a što je i te kako potrebno građanima koji gravitiraju sjeveru Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Direktor beranske bolnice upoznao je Krivokapića sa očekivanjima građana sjevera da se u beranskoj bolnici otvori Angio – sala, kako bi građani što manje bili zavisni od KBC u Podgorici i kako bi relaksirali funkcionisanje crnogorskog zdravstvenog sistema, a što je zajednička inicijativa Opštine i Opšte bolnice Berane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve