Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vijesti: Krivokapić ne želi Mandića, Kneževića i Medojevića za ministre

Krivokapić je, kako su navele Vijesti, liderima Demokratskog fronta Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću na današnjem sastanku kazao da u ekspertskom konceptu nove vlade nema mjesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene.

Mandatar Zdravko Krivokapić u novoj vladi ne želi da na ministarskim mjestima budu trojica lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, javljaju režimske Vijesti.

Medojević, Mandić i Knežević (Foto: RSE)

Krivokapić je, kako su navele Vijesti, liderima Demokratskog fronta Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću na današnjem sastanku kazao da u ekspertskom konceptu nove vlade nema mjesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene.

Krivokapić je, kako navode, na današnjem sastanku sa liderima DF-a, takvu poziciju obrazlagao obećanjem koje je dao glasačima nove većine da će nakon tridesetogodišnje partitokratije Demokratske partije socijalista (DPS), ponuditi parlamentu prije svega stručnu vladu.

Kako su navele Vijesti, spekuliše se čak da će Mandić i Knežević razgovarati sa vođstvom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA sa namjerom da dođu do dogovora oko nove vlade sa drugim premijerom.

Ono što je sada jasno je da vlada neće biti ekspertska, prije svega jer je mnogo stručnih ljudi koji su kontaktirani odbilo da bude dio nove Vlade.

Dok gotovo niko ne želi da preuzme sektore finansija i ekonomije, žestoka bitka se vodi oko resora bezbjednosti, ali i prosvjete, gdje je gotovo nemoguće udovoljiti svima koji žele da njima rukodovode.

Iako mandatar Krivokapić kaže da sastavljanje Vlade ide planiranom dinamikom, njegove riječi demnatuju kako DF, tako i SNP. Partije su sve nezadovoljnije.

“Mislimo da je već do sada trebalo da bude formirana Vlada, po jednom jednostavnom principu- da svakome pripadne ono što je osvojio na izborima i da svako na ona mjesta koja je dobio postavi svoga, koji će odgovarati za politiku koja treba da se realizuje”, kazao je danas Mandić.

Predsjednici Socijalističke narodne partije i Pokreta za promjene Vladimir Joković i Nebojša Medojević kazali su u odvojenim izjavama za Pobjedu da im je, ukoliko je autentičan, neprihvatljiv dokument nacrt raspodjele funkcija koji je ponudio mandatar za sastav Vlade Zdravko Krivokapić.

Joković je kazao da je u srijedu uputio pismo mandataru u kojem zahtijeva da se za raspodjelu resora pregovara sa SNP-om, shodno snazi koje poslanički klub ima u parlamentu.

“Tražio sam od Krivokapića da se pregovora o resorima koji će biti ponuđeni SNP-u, a ne da u tu priču budemo uključeni u kvotu DF-a ili koalicije “Zajedno za budućnost Crne Gore”. SNP je najstarija opoziciona stranka i tražimo da bude ispoštovana shodno snazi u parlamentu”, rekao je Joković.

Podsjetimo, dnevni list Dan objavio je nacrt raspodjele resora koji je sačinio Krivokapić.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve