Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Ne politizovati pitanje pravosuđa i hitno naći rješenje

''Insistiranje na rješenjima koja neće biti podržana od evropskih partnera su, moram reći, u funkciji politike, a trebalo bi da su u funkciji pravne države'', naveo je Krivokapić

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić apelovao je danas da se pitanje pravosuđa ne politizuje, ističući da ono mora biti uređeno po standardima i preporukama Evropske unije.

“Insistiranje na rješenjima koja neće biti podržana od evropskih partnera su, moram reći, u funkciji politike, a trebalo bi da su u funkciji pravne države”, naveo je Krivokapić na Twitter-u.

On je poručio da parlamentarna delegacija Crne Gore što prije treba da posjeti evropske institucije i da im kroz konkretne primjere objasni da ne možemo zatvoriti poglavlja 23 i 24 sve dok su na pozicijama isti oni zbog kojih ta poglavlja godinama stoje nezatvorena.

“Pozivam sve učesnike u ovom procesu da se pitanje pravosuđa ne politizuje, da se energija uloži u što hitnije traženje rješenja koja neće biti sporna evropskim partnerima, a ni nama koji smo svjedoci da je upravo zbog takvog pravosuđa Crna Gora danas u ovakvom stanju”, naglasio je premijer.

Podsjećamo, iz Demokratskog fronta danas su poručili da neće učestvovati ni u kakvim izjašnjavanjima dok se na dnevni red Skupštine ne stave predlozi tužilačkih zakona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve