Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Na Cetinju je bio pismeni Njegoš, štampane su knjige dok su ostali ljubili papuče

Poslanik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić danas je tokom polemike sa poslanikom Demokratskog fronta Andrijom Mandićem, poručio da Cetinje nije Varoš, nego Prijestonica, da se na Cetinju igrao golf prije nego u Beogradu i da je tamo postojalo ime Južnih Slovena dok su svi ostali ljubili papuče

Poslanik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić danas je tokom polemike sa poslanikom Demokratskog fronta Andrijom Mandićem, poručio da Cetinje nije Varoš, nego Prijestonica, da se na Cetinju igrao golf prije nego u Beogradu i da je tamo postojalo ime Južnih Slovena dok su svi ostali ljubili papuče.

foto RTCG

“Imam dužnost da branim dostojanstvo Prijestonice i građana Cetinja i Crne Gore kako god se izjašnjavali, da imauju pravo da ih niko ne vrijeđa. To nije varoš to je Prijestonica, to nije malo mjesto ispod Lovćena, tamo se igrao tenis i golf prije nego u Beogradu. Tamo su štampane knjige prve među Južnim Slovenima, tamo je postojalo ime Južnih Slovena kad su svi ostali ljubili papuče”, kazao je Krivokapić.

Onda je nastavio.

“Tamo je bio pismeni Njegoš dok je nepismeni Silni prodavao svinje u Austrougarskoj. To je ta razlika. Prema tome, ne možete vrijeđati Cetinje a očekivati da ćutimo. Ništa više”, jasan je bio poslanik Socijaldemokratske partije.

Krivokapić je reagovao nakon što je Mandić danas u Skupštini rekao je da današnje Cetinje nije isto Cetinje iz vremena Petrovića i da današnji Cetinjani ne dobacuju do visina predaka. Mandić tvrdi da sadašnje generacije Cetinjana imaju privilegiju da su nasljednici svojih predaka, ali da im nijesu ni primaći.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve