Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Možemo ići na izbore u oktobru

Govoreći o raspletu političke krize, Krivokapić je kazao da bi se mogao skratiti mandat Skupštini i ići 23. oktobra na prijevremene izbore zajedno sa lokalnim

Crna Gora ne radi baš toliko ažurno da bi danas imali inicijativu o skraćenju mandata Skupštin, poručio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, ističući da bi krajnje rješenje političke krize moglo biti da se na prijevremene parlamentarne izbore ide u oktobru kada su zakazani i lokalni.

Govoreći o Temeljnom ugovoru i njegovom usvajanju na sjednici Vlade, Krivokapić ističe da je to odluka koja nije donesena u skladu sa sporazumom o formiranju 43 Vlade.

“To ostaje sporno. Zapisnik još nije verifikovan. Ostaje da vidimo možemo li Crnu Goru da vratimo na evropski put. Pitanje je zašto to nismo odložili za poslije izvještaja EU. U zaključcima EU piše da ta vjerska zajednica sprovodi antievropsku agendu”, kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanja novinara nakon pres konferencija sa evropskim šefom diplomatije, Žozepom Boreljom u Podgorici.

Kako je kazao, da pitanje Temeljnog ugovora nije otvoreno “sad ne bi imali ovakav format posjete nego mnogo bogatiji”.

“Bolji je put odustati od štetnih odluka i preći na agendu koja je prioritet EU”, ističe šef diplomatije.

Navodi i da se u Crnoj Gori “ne bavimo krizom nego se bavimo Temeljnim ugovorom koji je udar na temelje države.”

“To na Vladi nije dobilo kvalifikovanu većinu. Premijer treba da odluči hoce li poštovati taj dogovor ili će to da proglasi završenom odlukom”, rekao je Krivokapić.

Komentarišući inicijativu Demokrata da Abazović podnese ostavku nakon imenovanja u pravosuđu, Krivokapić navodi da kao i svaka patrijska inicijativa ona ima dobru i lošu stranu.

“Nadam se da ćemo doći do imenovanja u pravosuđu i pozivam ih da i oni budu dio tih odluka. Svako ima priliku da pokaže želi li evropski put ili nešto drugo”, ocijenio je.

Govoreći o raspletu političke krize, Krivokapić je kazao da bi se mogao skratiti mandat Skupštini i ići 23. oktobra na prijevremene izbore zajedno sa lokalnim.

“Iza naših riječi stoje naša djela. Mi moramo shvatiti da nas ono što radimo legitimiše. Stvar je dosta čista, većina se ne pravi tako što se ruše važnije stvari. Djela i postupci govore. To ne može biti evropska agenda i to govore evropski dokumenti”,kazao je.

Krivokapić ističe da premijer uvijek može predložiti razriješenje ministara.

“Na premijeru je da odluči. SDP je tri puta do sada svojevoljno napustio vlast. Javnost može dati konačnu ocjenu koliko naše sudstvo i tužilaštvo radi dobro”,- ocijenio je Krivokapić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Darija
15.07.2022-11:40 11:40

Prvo popis pa izbori na kojim nećeš osvojiti ni 2%. Narod i građani CG te ne žele.