Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Milo prema Rusima kao Tito, CG sankcije Rusiji apsurd, novi koalicioni ugovor ukida Zakon o vjeroispovijesti

“Odnosi su uvijek bili takvi da smo prije 30 godina Ruse doživljavali kao najbliže ljude. Ali Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama svijeta, uključujući, naravno, i Rusiju. A trenutna situacija je apsurdna: zamislite da vi kao mala država uvodite sankcije protiv velike kao što je Rusija. Takve odluke se ne vode interesima građana, već nam se ‘spuštaju’ iz drugih, vrlo interesnih sfera”

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) dao je intervju za ruski telegram-kanal НЕЗЫГАРЬ.

Odgovarajući na pitanje “da li je moguće da će se nakon promjene vlasti Crna Gora ukinuti antiruske sankcije”, Krivokapić je kazao:

“Odnosi su uvijek bili takvi da smo prije 30 godina Ruse doživljavali kao najbliže ljude. Ali Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama svijeta, uključujući, naravno, i Rusiju. A trenutna situacija je apsurdna: zamislite da vi kao mala država uvodite sankcije protiv velike kao što je Rusija. Takve odluke se ne vode interesima građana, već nam se ‘spuštaju’ iz drugih, vrlo interesnih sfera”.

Napominjemo, da se Crna Gora prije par godina pridružila odluci Evropske unije (EU) o uvođenju ograničenih sankcija protiv Rusije i pojedinaca u Ukrajini. Rusija je pod sankcijama od 2014. godine, kada je EU optužila Kremlj da je ugrozio teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. Krivokapić je ispred ZBCG 9. septembra potpisao sporazum sa liderima druga dva bloka da će, između ostaloga, “nova demokratska vlast u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne preuzete, jačati i unaprijeđivati saradnju s NATO savezom, ubrzano, potpuno i posvećeno realizovati sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU”.

Zbog tvrdnji da je ruska država umiješana u pokušaj ubistva trovanjem Alekseja Navaljnog, Rusiji prijete nove sankcije od strane EU. Kako je “Antena M” juče objavila, prema tumačenju ruskih medija Krivokapić “ne podržava verziju Zapada o krivici Rusije u slučaju Navaljni”.

Na pitanje telegram-kanal НЕЗЫГАРЬ zbog čega “prvi koalicioni sporazum između vas i vaših partnera u pobjedničkom bloku ne govori ništa o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti”, Krivokapić je kazao:

“Želim da vam kažem da sada pripremamo drugi sporazum sa programom zakonodavnih reformi. Tu će na prvom mjestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi vjeroispovesti. Na kraju krajeva, upravo je ovaj diskriminatorni zakon podstakao narod na borbu i zapalio plamen istine, koji je pobijedio na izborima 30. avgusta”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
16.09.2020-11:15 11:15

Objasni li ova pamet Zrdavko Krivokapic kako se LAZNO PREDSTAVIO ciji je potomak heroja sa Grahovca Milosa Androva Krivokapica sto cista laz ,to mogu samo ljudi niskog karaktera da se kite tudjim perjem.