Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Lavrov mogao da dođe vozom

Upitan kako komentariše odluku o zabrani vazdušnog prostora za avion Lavrova i prijetnje koje su stigle, navodi da je to bilo neizbježno jer je to poštovanje obaveze koje je Crna Gora preuzela

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, odgovarajući na pitanje novinara kako tumači podršku Sergeja Lavrova Otvorenom Balkanu, kaže da svako za sebe želi da veže veliku neku inicijativu, te da se ne čudi što to Srbija pokušava sa nekom inicijativom.

“MVP priprema analizu na tu temu i premijeru će biti dostupni svi elementi inicijative. Mi ne znamo šta ta inicijativa znači, puno je priče a malo elemenata. Mislim da će procesi koji su se pokazali dobri preživjeti a da će neki biti osuđeni na propast. Pratimo šta se dešava sa Otvorenim Balkanom, vidimo i da ga Rusija doživljava kao svoj proces. Za sada smo samo posmatrač, vidjećemo”, kazao je on.

Upitan kako komentariše odluku o zabrani vazdušnog prostora za avion Lavrova i prijetnje koje su stigle, navodi da je to bilo neizbježno jer je to poštovanje obaveze koje je Crna Gora preuzela.

“Ne začuđuje takva reakcija… To je politika zbog koje se došlo u ovakvo stanje sukoba. Važni političari iz čitavog svijeta vozom idu u Ukrajinu, tako da je taj dio posjete mogao biti obavljen vozom, mislim da postoji linija. Ako postoji tako velika želja mogla je biti realizovana na taj način”, ističe Krivokapić.

Krivokapić je danas u vili Gorica primio kolegu iz Grčke Nikosa Dendijasa.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve