Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Imam rješenje za ministra finansija, ANB da bude depolitizovana

Krivokapić je kazao da je napravljen dinamičan plan kada je u pitanju formiranje Vlade, sa kojim su svi upoznati, te da će svaka tri dana imati neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) treba da bude depolitizovana, sa profesionalcima, a ne u interesu bilo koje partije ili jednog čovjeka, kazao je mandatar za sastav Vlade, Zdravko Krivokapić, u večerašnjem gostovanju u Vijestima u pola sedam na TV Vijesti.

Krivokapić je kazao da ima “čvrsto rješenje” kada je u pitanju pozicija ministra finansija, ali nije želio otkriti o kome je riječ.

On je istakao da su dosadašnje poruke iz partija nove vlasti, kada su u pitanju pozicije u sektoru bezbjednosti, bile izjave poijedinaca koje nisu obavezujuće ni za mandatara, ni za tri članice koje treba da krenu u konkretizaciju dogovora za sastav Vlade.

Kazao je i da dosad “niko nije iskazao svoje želje” kada su u pitanju ključne pozicije u sektoru bezbjednosti.

Krivokapić je kazao da je napravljen dinamičan plan kada je u pitanju formiranje Vlade, sa kojim su svi upoznati, te da će svaka tri dana imati neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate.

On je rekao da do sada nemaju nijedan konkretizovan predlog, ali da će imati najvjerovatnije u utorak ujutro. “Napravićemo analizu, usaglašavanje…” , dodao je Krivokapić.

On je istakao da će tri koalicije voditi sedam krugova pregovora, i da će u drugom krugu biti precizno definisani principi i kriterijumi.

“Ja nisam bunar želja”, rekao je Krivokapić, istakavši da predloženi kandidati moraju prevashodno biti odraz dogovora i da budu kompetentni i dokazani u svom polju.

Na pitanje da li je neophodna promjena Zakona o slobodi ispovijesti u cjelini, Krivokapić je kazao da je njegov lični stav da u donošenju zakona nije bilo dobre namjere, te da zato u cjelosti nije obar.

“Ali to ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz savjeta za pravna pitanja Mitropolije. Dopustimo struci da se nađe najbolje rješenje”, istakao je on.

IzvorVijesti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve