Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapić i Zaev: Put u Evropsku uniju zajednički cilj

''Tu smo za Crnu Goru za svaki vid pomoći i saradnje. Imamo zajednički cilj, a to je put ka Evropskoj uniji'', poručio je Zaev

Region je ujedinjen u evropskoj perspektivi, a članstvo svih zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji je bez alternative. Saradnja i dobrosusjedski odnosi osnovni su preduslov za prosepritetan i evropski region, ocijenili su predsjednici vlada Crne Gore i Sjeverne Makedonije, Zdravko Krivokapić i Zoran Zaev, na današnjem sastanku u Beču.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, Krivokapić je infomrisao sagovornika o naporima koje Vlada Crne Gore ulaže na stabilizaciji ekonomije i javnih finansija nakon krize izazvane koronavirusom i kazao da su očekivanja od predstojeće turističke sezone ohrabrujuća.

“Veliki broj građana Sjeverne Makedonije boravi u Crnoj Gori tokom ljetnje turističke sezone, a dobar dio njih ima i radni angažman. Slično je i sa drugim zemljama u okruženju. Zato su dobre vijesti za Crnu Goru – dobre vijesti i za region u cjelini. Siguran sam da će naši napori na imunizaciji stanovništva dati rezultat. Stoga sa sigurnošću mogu da tvrdim da je Crna Gora bezbjedna i pouzdana turistička destinacija“, kazao je premijer.

Zaev je kazao da ga raduje susret sa Krivokapićem, poručivši da je uvjeren da će ih u budućnosti biti još više. Zaev se saglasio sa Krivokapićem u kontekstu stabilizacije epidemioloških prilika i dodao da je pandemija kao nikada ranije pokazala kako je jedinstvo i saradnja u regionu važna za sve države jednako. On je istakao da su Crna Gora i Sjeverna Makedonija dvije prijateljske zemlje bez otvorenih pitanja, poručivši da je neophodno dodatno učvrstiti naše veze.

“Tu smo za Crnu Goru za svaki vid pomoći i saradnje. Imamo zajednički cilj, a to je put ka Evropskoj uniji”, poručio je Zaev.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o zaključcima Samita o Zapadnom Balkanu, kao i o nedavno održanom NATO Samitu, te još jednom ponovljena opredijeljenost obje zemlje da kao države članice Sjevernoatlantskog saveza u punom kapacitetu doprinose osnovnim ciljevima i vrijednostima NATO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve