Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić i Sekulović nisu došli na kontrolno saslušanje

Sekulović je u svom dopisu pojasnio da nije došao na saslušanje jer je u saznanju da ni Krivokapić neće prisustvovati

Premijer Zdravko Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović nisu došli na danas zakazano kontrolno saslušanje pred Odborom za bezbjednost i odbranu.

”Neću se odazvati na vaš poziv za kontrolno saslušanje, iz razloga koje sam već nekoliko puta navodio u vezi sa Vašim pozivima za kontrolno saslušanje o temama koje su bile na dnevnom redu sjednica Odbora. Kao što sam tim prilikama navodio, a isto ću ponoviti i u ovom slučaju. Odluka Odbora o kontrolnom saslušanju predsjednika Vlade nije utemeljena ni na Ustavu, ni na zakonu, ni na Poslovniku Skupštine Crne Gore. Stoga, ta odluka me ni na koji način ne obavezuje”, napisao je Krivokapić u svom obrazloženju predsjedniku Odbora za bezbjednost i odbranu Milanu Kneževiću.

Sekulović je u svom dopisu pojasnio da nije došao na saslušanje jer je u saznanju da ni Krivokapić neće prisustvovati.

Prva tačka dnevnog reda bila je kontrolno saslušanje Krivokapića i Sekulovića na temu „Nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti“.

Druga tačka dnevnog reda je kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac na temu „Prikupljanje informacija o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve