Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapić – Gašparikova: Podrška UNDP-a vrlo značajna za Crnu Goru

Gašparikova je kazala da je UNDP spreman da pruži podršku u brojnim oblastima, posebno u procesu reforme javne uprave, socijalne zaštite, inkluzivnog razvoja i digitalizacije zdravstvenog sistema

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić razgovarao je danas sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Danielom Gašparikovom, saopšteno je iz Vlade.

Krivokapić je kazao je da je podrška UNDP-a vrlo značajna za Crnu Goru.

Kako je navedeno, upoznao je Gašparikovu sa svim izazovima sa kojim se suočava Vlada Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da će zajedno raditi na pronalaženju najboljih rješenja, posebno u onim oblastima u kojim je UNDP aktivan.

Krivokapić je naveo da je jedan od prioriteta Vlade digitalizacija, posebno u zdravstvu.

Gašparikova je kazala da je UNDP spreman da pruži podršku u brojnim oblastima, posebno u procesu reforme javne uprave, socijalne zaštite, inkluzivnog razvoja i digitalizacije zdravstvenog sistema. Gašparikova je ukazala i na potrebu primjene najnovijih dostignuća u telemedicini.

”Nadam se da će rezultati u implementaciji Integrisanog zdravrstvenog informacionog sistema, posebno u Kliničkom centru Crne Gore biti vidljivi u bliskoj budućnosti”, navela je stalna predstavnica UNDP-a.

Gašparikova je naglasila da je zelena ekonomija veoma važna kada su u pitanju investicije i ekonomski oporavak Crne Gore. Ona je istakla i da je potrebno raditi na jačanju konkuretnosti u oblasti ekonomije, ali i na potrebi da ekonomski rast bude inkluzivan za sve kategorije stanovnistva.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno raditi na inovacijama i novim tehnologijama koje mogu dovesti do dalje diverzifikacije ekonomije. Zaključili su i da je neophodno raditi na smanjenju emisije štetnih gasova kroz različite projekte.

”Inovacije, kreativnost i startapovi su nasušna potreba Vlade Crne Gore”, kazao je premijer Krivokapić.

Krivokapić i Gašparikova razgovarali su i o socijalnoj zaštiti, i o rodnoj ravnopravnosti, prevashodno kroz osnaživanje preduzetničkog potencijala žena, kao i o značaju sprečavanja i suzbijanja rodno zasnovanog i nasilja u porodici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve