Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić-Gargan: Crna Gora i Irska baštine osjećaj bliskosti i razumijevanja

Krivokapić je upoznao ambasadora Irske sa aktuelnom situacijom u zemlji i dostignućima na evropskoj agendi

Crna Gora i Irska imaju prijateljske odnose, baštine zajedničke vrijednosti i osjećaj bliskosti i razumijevanja geografski sličnih zemalja, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića sa nerezidentnim ambasadorom Irske u Crnoj Gori sa sjedištem u Budimpešti, Ronanom Garganom.

Iskazana je, kako navode iz resora, snažna podrška Irske evropskom putu Crne Gore i spremnost za nastavak prenošenja znanja i vještina, što predstavlja posebnu motivaciju za mlade.

Krivokapić je upoznao ambasadora Irske sa aktuelnom situacijom u zemlji i dostignućima na evropskoj agendi.

“Na toj liniji, izraženo je uvjerenje da će lideri doprinijeti stabilizovanju političke situacije, kako bi zamah napravljen na vanjskopolitičkom planu bio nastavljen u pravcu ostvarivanja članstva u EU”, dodaju iz resora.

U domenu bilateralne saradnje, apostrofiran je značaj produbljivanja ekonomske saradnje i stvaranja povoljnog ambijenta za investitore.

“Sagovornici su razmijenili i mišljenja o dešavanjima na globalnom planu, ocijenivši da bi zajedničkim djelovanjem trebalo ojačati evropsku bezbjednosnu arhitekturu”, zaključuju iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve