Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić Fejziću: Vlada spremna da partnerski razvija odnose sa Islamskom zajednicom

Krivokapić je u srdačnom razgovoru izrazio zadovoljstvo zbog prilike da razmijeni poruke poštovanja i prijateljstva prema najvišem zvaničniku jedne od tri tradicionalne vjerske zajednice u Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem. Krivokapić je u srdačnom razgovoru izrazio zadovoljstvo zbog prilike da razmijeni poruke poštovanja i prijateljstva prema najvišem zvaničniku jedne od tri tradicionalne vjerske zajednice u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

“Premijer je izrazio spremnost Vlade da partnerski razvija odnose sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori i da uz dobronamjerne predloge i dogovore, zajednički rade na rješavanju problema, koji stoje pred tom vjerskom organizacijom”, navodi se u saopštenju.

Fejzić je, zahvalivši se na prijemu, rekao da Islamska zajednica i Vlada imaju zajedničke evropske partnere, te da od Vlade očekuje razumijevanje i partnerski odnos, posebno kada je riječ o pravima i zapošljavanju pripadnika manjinskih naroda.

“Reis Fejzić je Krivokapića upoznao i sa problemima sa kojim se ta vjerska organizacija suočava, a koji se tiču kapaciteta Muslimanskog groblja, poreskih dugovanja, Medrese i implementacije Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade i Islamske zajednice”, navode u Vladi.

Krivokapić, komentarišući buduće formiranje Mješovite komisije za implementaciju Ugovora, potvrdio je da je put Vlade evropska agenda koja podrazumijeva poštovanje demokratskih vrijednosti Evropske unije, ljudskih prava i sloboda, kao i pravo na slobodno ispovijedanje vjere građana svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Aslan
08.02.2021-17:04 17:04

Nemam komentar.

Dragan
08.02.2021-17:28 17:28

Samo se vi rukujte i glumite demokrate. Primajte to nacionalistu. Jeste li čuli za Bojkot persone. Treba zaslužiti pruženu moju ruku i rukovanje.