Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Evropska banka za obnovu i razvoj i dalje snežno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu

''Najvažnija poruka današnjeg dana jeste protažiranje pravih investitoram koji su investitori sa rejtingom, koji će da učine Crnu Goru boljom destinacijom za razvoj investicija i zapošljavanje naših radnika'', zaključio je Krivokapić

Evropska banka za obnovu i razvoj i dalje snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu i ekonomskom razvoju. Ono što je do sada uradila Evropska banka za obnovu i razvoj, ovoga puta će biti izdašnje i cjelovitije, poručio je premijer Zdravko Krivokapić nakon sastanka sa predsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odilom Reno Baso.

“Dok smo da sada imali samo sporadične prijekte, među kojima je i projekat auto – puta koji je definisan samo na jednom dijelu, sada imamo cjelovit zaokret koji se tiče cijelog auto – puta. Ali auto – put ne može da ima svoju puno snagu ako ne bude povezan sa robnim transportom. A to znači da smo protažirali cjelovitost auto – puta i Luke Bar, kao kontejnerskog terminala i korišćenje tog resursa koji je do sada vrlo malo korišćen”, kazao je Krivokapić.

Istakao je i da će biti podržana izgrdanja saobraćajnice Plužine – Sarajevo.

“Prvi dogovoreni projekat će biti vezan za put Sarajevo-Plužine, i to je nešto što je predstavljalo i više puta od naše strane tretirano kao zastiđe i jedne i druge države, nadamo se da smo dobili i uvjeranje i podršku da će se to brzo realizovati”, kazao je Krivokapić.

Istakao je i da će se raditi na digitalizaciji, ali i da se nada novim investitorima.

“Najvažnija poruka današnjeg dana jeste protažiranje pravih investitoram koji su investitori sa rejtingom, koji će da učine Crnu Goru boljom destinacijom za razvoj investicija i zapošljavanje naših radnika”, zaključio je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve