Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Dok sam ja premijer u Vladu mogu samo eksperti, u Temeljnom ugovoru sporna imovinska pitanja i broj vjerskih praznika

Krivokapić je kazao da jeste vjernik, ali i da ima obavezu da štiti državu

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je u emisiji Načisto na televiziji Vijesti da su dvije tačke sporne u Nacrtu Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a tiču se broja vjerskih praznika i imovinskih pitanja.

“To je podrazumijevalo da imamo veći broj vjerskih praznika nego što je zakonom predviđeno pri čemu su definisana tri nova praznika koja bi trebala da se slave u Crnoj Gori. Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški. I član 7, dio koji se tiče tog jednog dijela neusklađenosti, a tiče se imovinskih pitanja koji je predviđao dodatno preispitivanje elemenata koji još nijesu katastarski upisani”, rekao je on.

Krivokapić je kazao da jeste vjernik, ali i da ima obavezu da štiti državu.

Govoreći o planovima u vezi sa rekonstrukcijom Vlade, on je poručio da jedino ekspertska Vlada Crnoj Gori može donijeti dobro.

“Pošto Crna Gora nema vremena za gubljenje, mislim da je ovaj trenutak sa 12 ministarstava, a to smo dobro testirali prilikom boravka u Sloveniji koja ima 14 ministarstava, da je to mjera Crne Gore”, rekao je Krivokapić.

Ako postoji neko mjesto upražnjeno, dodao je, na to mjesto može doći samo ekspert, a ne političari.

“U Vladi u kojoj sam ja premijer neće biti niko osim eksperata”, rekao je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve