Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Demokratija i pravda moraju biti dio državotvorne politike

“Upravo je to poruka ove godine našim međunarodnim partnerima, Crna Gora je skliznula iz demokratije u ne-demokratiju i to je posljednje upozorenje za državotvornu politiku da se okrene Ustavu i jačanju institucija. Bez toga ne može biti odbrane Crne Gore”, naveo je Krivokapić

Svako uspinjanje u nezavisnoj Crnoj Gori pred lice Njegoša podsjeti na snagu stvaralaštva koja je održala Crnu Goru, zna se njegovo pjesništvo, ali se zaboravlja kako se stvaraju država i institucije, saopštio je počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

Ranko Krivokapić (Foto: SDP)

“Upravo je to poruka ove godine našim međunarodnim partnerima, Crna Gora je skliznula iz demokratije u ne-demokratiju i to je posljednje upozorenje za državotvornu politiku da se okrene Ustavu i jačanju institucija. Bez toga ne može biti odbrane Crne Gore”, naveo je Krivokapić.

Demokratija je u modernom vremenu najbolja i jedina odbrana Crne Gore. Ona je uslov, dodaje, za pravdu i pošten život građana, za pristojno življenje građana i za jaku Crnu Goru.

“Ko god hoće da se zove državotvorcem, to mu je prvi zadatak, da se vratimo među demokratije. A onim našim sugrađanima je poruka da ne idu protiv otadžbine koju su stvarali njihovi preci, da ne budu tuđa sreća, a svoja i naša nesreća i da nemaju druge kuće nego Crne Gore. Samo tako, sa vlašću koja je spremna da krene prema demokratiji i ovom opozicijom koja hoće biti u svojoj otadžbini i svojoj jedinoj kući Crnoj Gori, možemo se dogovoriti oko razvoja i boljeg života građana. Nek je vječna Crna Gora”, poručio je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve