Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Danilovgrad i Crna Gora imaju svijetlu perspektivu

Danilovgrad je opština bogata i ukrašena sa svake strane, sa izuzetnom, centralnom pozicijom na našoj državnoj mapi i nije potrebno uložiti previše napora da bude istinski lider u nacionalnoj prehrambenoj, energetskoj, turističkoj i ostalim privrednim djelatnostima.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu Opštine Danilovgrad, Dan opštine 9. decembar.

“Nezaborvljajući viševjekovnu, slavnu, slobodarsku prošlost vašeg grada i kraja, sve žrtve koje su se ugradile u temelje gradića čiji su rodoljubi, naučnici, umjetnici i humanisti davno prevazišli granice svog zavičaja, okrenuti smo trajnim vrijednostima kao putokazima na putu ka porodici evropskih država.

Države EU najbolji su nam primjer kako je posredstvom savremenih tehničko-tehnoloških dostignuća, moguće ostvariti održivi ekonomski i društveni progres. Danilovgrad je opština bogata i ukrašena sa svake strane, sa izuzetnom, centralnom pozicijom na našoj državnoj mapi i nije potrebno uložiti previše napora da bude istinski lider u nacionalnoj prehrambenoj, energetskoj, turističkoj i ostalim privrednim djelatnostima.

Vlada, u saradnji sa lokalnom vlašću, već rješava „hronične“ probleme koji su naročito prisutni u oblasti ekologije i infrastrukture, ali nudi i ruku saradnje svim poslenicima opštine kako bi efikasnije iskoristili i „uvezali“ kulturno-istorijski, hidro, zemljišni, solarni i ljudski potencijal Bjelopavlićke ravnice i njenog okruženja.

Uz uvažavanje faktora održive turističke ponude i njene diverzifikacije, nadamo se da će u značajnijoj mjeri zaživjeti projekti usmjereni na valorizaciju turističkih potencijala kulturne i prirodne baštine, koja će doprinijeti unapređenju turističke ponude Crne Gore uopšte. Revitalizacijom istorijskih utvrđenja i arheoloških nalazišta, kroz investicije u infrastrukturu za bavljenje aktivnim planinskim i riječnim turizmom, preko izgradnje turističke infrastrukture koja posjetiocima omogućava pristup svim prirodnim i sakralnim vrijednostima vašeg kraja, uz razvoj održive, zelene industrije, Danilovgrad i Crna Gora imaju svijetlu perspektivu”, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
09.12.2021-22:53 22:53

…bas Danilovgrad ima svojetlu perspektivu kad skoluje OLOŠ ucenike na policijskoj akademiji…buduce neprijatelje CG