Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: CG želi najbolje odnose sa svima, a posebno sa Rusijom, vino ponovo da se izvozi na rusko tržište

''Mi smo spremni da u martu ili aprilu napravimo promociju naše turističke ponude ruskim građanima'', naveo je premijer

Crna Gora želi najbolje odnose sa svima, a posebno sa Rusijom, što je u duhu naše tradicije, poručuje premijer Zdravko Krivokapić.

”U prijateljskom razgovoru sa ruskim ambasadorom Vladislavom Maslenikovim dogovorili smo da unaprijedimo saradnju u oblasti kulture, obrazovanja, turizma, ekonomije…”, napisao je Krivokapić na Tviteru.

”Sljedeće godine navršava se 310 godina od prvog formalnog kontakta Crne Gore i Rusije, a ujedno tu je i 15 godina naše nezavisnosti, koju je Rusija podržala, pa bi to bio jedan dobar način da zajednički organizujemo neki kulturni događaj povodom toga”, kazao je Krivokapić.

Iz Vlade je saopšteno da je tokom razgovora Krivokapića i ruskog ambasadora konstovano je da bi pored kulture, trebalo unaprijediti saradnju i u oblasti obrazovanja, ekonomije i turizma.

”Mi smo spremni da u martu ili aprilu napravimo promociju naše turističke ponude ruskim građanima”, naveo je premijer.

Krivokapić je kazao i da želi da se crnogorsko vino ponovo izvozi na rusko tržište.

Krivokapić je istakao i da je apsolutno opredjeljenje Vlade put ka evropskim integracijama i poštovanje obaveza iz članstva u NATO.

Crnogorski premijer je naveo i da je Rusija proizvodnjom vakcine protiv COVID-19 pokazala snagu ruske nauke i istraživanja, navodi se u saopštenju.

Ambasador Maslenikov, koji je uručio čestitku premijera Rusije Mihaila Mišustina povodom imenovanja Krivokapića za predsjednika Vlade Crne Gore, kazao je da Rusija želi da gradi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve