Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Cetinjski manastir pripada MCP, ne može se praviti pritisak da je manastir Cetinja

''Cetinjski manastir je manastir MCP i pripada kao kulturno blago Crnoj Gori i niko ga nikada ne može iznijeti iz Crne Gore, niti to pada na pamet bilo kome''

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju mora da bude radostan čin, koji će pokazati dostojanstvenost čitave Crne Gore.

“Da li se vi slažete ili ne sa tim to je vaš lični osjećaj, ostavite taj osjećaj kući, ali ne može nijedan DPS lokalni da pravi dodatan pritisak da je Cetinjski manastir, manastir Cetinja. Cetinjski manastir je manastir MCP i pripada kao kulturno blago Crnoj Gori i niko ga nikada ne može iznijeti iz Crne Gore, niti to pada na pamet bilo kome”, rekao je on novinarima prilikom posjete Danilovgradu.

Ali, dodaje on, pričati o tome iritirati Cetinjane, koji su dostojanstveni, časni, kulturni, popšteni, svoditi na to da jedan premijer prijeti Crnoj Gori.

“Ja kao čovjek koji se osjeća kao Cetinjanin da prijetim, svom sunarodniku. Molim vas dajte da smaknemo te podjele, da one ne postoje, da svaki trenutak, bez obzira o kojem ustoličenju se radi bude radost onih kojih se raduju ,ali da ne bude pogibija onih koji misle drugačije”, naglasio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima ne daj Bože da se taj dan, koji je planiram kao crkveno-narodni sabor, desi bilo šta.

On je poručio kako svi treba da budu odgovorni, kako bi svi krenuli u pomirenje.

“Kako možemo biti pomireni, ako komite vampiri jedna partija na nivou loklane. Pročitajte tu izjavu zbog te izjave niko ne odgovara, a ovaj premijer odgovara u tužilaštvu”, poručio je Krivokapić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milovan
13.08.2021-16:10 16:10

Svi smo mi ,ono ,do tokija i marsa, al eto , neki, vampijeri jašu na aždaju crvenu
a neke zob silje so specijalci .
Ači, savaka brava svoj kalauz ima.Prosim lepo.,malo smo diviji.

Smit
14.08.2021-09:50 09:50

Zdravinjo nije sposoban ni dvije recenice sam da sastavi vec mora da kopira druge…Ovo o pomirenju je otrcana fraza koju je izmislio Aleksandar Vucic..Eto i Ljajic i Zukorlic u njihovim govorima pominju pomirenje a Zlukorla i Vucic su kvazi Bosnjackoj partiji dali ime SPP..Nijesmo mi djeca koja su se igrala klikera pa sad treba da se mirimo po sistemu -mir mir mir-niko nije kriv-…Nijesmo se mi ni svadjali…Bilo je puno gore od svadje…Ali bi Vucic da takvim pomirenjem u isti kos strpa i izjednaci zrtve okupacije i okupatore…isto kao sto bi da u Bosni izjednaci zrtve genocida i njihove ubice…Mladica… Pročitaj više »