Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić čestitao Brnabić Dan državnosti Srbije: Nadam da ćemo uspješno prebroditi sve izazove

Nadam da ćemo uspješno prebroditi sve izazove koji stoje pred nama, poručio je Krivokapić.

Premijer Zdravko Krivokapić uputio je najsrdačnije čestitke, povodom 15. februara – Dana državnosti Srbije, predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić i građanima te zemlje.

“Uvjeren sam da će odnosi naše dvije tradicionalno bliske i prijateljske zemlje biti dodatno osnaženi kroz zajedničko angažovanje na intenziviranju bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog značaja. Inicijativniji i dinamičniji pristup jačanju dijaloga u atmosferi međusobnog povjerenja, razumijevanja i dobrosusjedstva bio bi samo na dobrobit naših država, ali i regiona u cjelini. Naša zajednička vanjskopolitička opredjeljenja – regionalna saradnja i evropska integracija – obavezuju nas da nastavimo intenzivno da radimo na reformskim procesima”, naveo je Krivokapić.

Raduje ga, kaže, činjenica da se ekonomska i infrastrukturna saradnja održala u vremenu finansijske neizvjesnosti i siguran je da postoji prostor da je dodatno ojačamo.

“Nadam da ćemo uspješno prebroditi sve izazove koji stoje pred nama u teškim trenucima kroz koje svi prolazimo zbog zdravstvene krize izazvane pandemijom virusa COVID-19“, navodi se u čestitki Krivokapića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve