Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Bitno je da zasučemo rukave, nije bitno ko će biti premijer

Ako se ovaj trenutak pronevjeri ili iznevjeri, čekaćemo da uđemo u EU u paketu sa drugim članicama Zapadnog Balkana, poručuje premijer

Ovo je vrijeme kad bi već trebalo da se radujemo članstvu u EU, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na panelu Regionalna i nacionalna perspektiva članstva u EU u kontekstu nove metodoligije, koji organizuje CGO.

Dodaje da je 2024. godina – godina koju je projektovao da bi Crna Gora mogla da postane članica EU.

“To se može desiti isključivo i samo ako svi zasučemo rukave i shvatimo da nam je to jedini put u kome svak daje svoj doprinos. Niti to može da uradi Vlada, niti Skupština. To je nešto što je obaveza svih nas. Ako to tako doživimo, uz podršku koju smo dobili, to je šansa koju ne smijemo propustiti. Nije bitno ko će biti predsjednik Vlade”, rekao je Krivokapić.

Bitno je da krenemo istinski tim putem, ističe premijer.

“Ako je Slovenija imala 5 godina za pregovore, i svi su mi ukazali da bukvalno parlament nije prestajao da radi, da je Vlada imala sve resurse da bi to odradila i imali su misiju u Briselu koja je sve to pratila na najbolji način. Mi trenutno nemamo ni misiju, ni prvog čovjeka koji treba da predstavi rezultate u Briselu. Mi moramo što prije da imamo čovjeka u toj misiji, koji će učiniti da se Crna Gora u najboljem svijetlu predstavi u Briselu”, ističe premijer.

Poručuje da Crna Gora mora biti građanska, demoktratska i evropska.

“Crna Gora će u svakom pogledu da izgleda drugačije, ne zbog toga što smo neki čarobnjaci nego zbog toga što znamo šta je moguće u ovom trenutku uraditi. Imamo izuzetne preduslove u energetici, poljoprivredi, turizmu… To je šansa i imamo samo ovaj trenutak. Ako se ovaj trenutak pronevjeri ili iznevjeri, čekaćemo da uđemo u paketu sa drugim članicama Zapadnog Balkana. Prednosti Crne Gore su što je mala, ne može bilo čime da ugrozi bilo koji drugu članicu, može brzo ekonomski da se vidi taj priliv koji je jasan i nedvosmislen”, kazao je on.

Dodaje da je ovo trenutak koji se nikada više neće ukazati Crnoj Gori.

“A to ne zavisi samo od ove Vlade, zato vas molim da se svi uključimo” poručio je Krivokapić.

Ovo je pitanje budućnosti Crne Gore, kaže premijer.

“Hoćemo li je dograbiti ili prepustiti. Ja sam za to da je uhvatimo i ne puštamo, i da pokupamo da do 2024. godine Crna Gora bude sledeća članica Evropske unije”, rekao je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
29.06.2021-12:34 12:34

Odlično!

nenad mne
29.06.2021-13:17 13:17

Ti stvarno misliš da je Krivi za EU, i da ćeš dobiti besplatnu struju na katune???