Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Biću radostan ako dobijem poziv da odem u Srbiju, ne razmišljamo o povlačenju odluke o Božoviću

''Ne mogu da kažem da ne bih želio da imamo najbolje odnose sa Srbijom, međutim moram da naglasim da nikada nigdje nisam išao nepozvan, ali ću biti radostan ukoliko dobijem poziv da dođem u Beograd''

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da bi želio da Crna Gora ima najbolje odnose sa Srbijom, ali da u Beograd neće ići nepozvan.

“Ne mogu da kažem da ne bih želio da imamo najbolje odnose sa Srbijom, međutim moram da naglasim da nikada nigdje nisam išao nepozvan, ali ću biti radostan ukoliko dobijem poziv da dođem u Beograd. Nemam nikakve loše namjere prema Vučiću, ja sam samo rekao jednu rečenicu koja je apsolutno tačna – a to je da se on viđao sa Đukanovićem više puta nego što sam ja sa jednim mojim kumom”, istakao je u intervjuu za Nova.rs premijer Crne Gore.

On je kazao da je čovjek na kojeg ne može da se utiče.

“Može da grmi i da sijeva, ali ja sam taj koji jesam. Ne mogu da budem drugačiji. Ja ne želim da imam bilo koji uticaj, niti iz Crne Gore u odnosu na djelovanje ove Vlade, niti iz druge države, niti iz stranih ambasada. Ja želim da čujem, saslušam i izaberem ono što je najbolje za Crnu Goru, a ne kako bi neko volio da izgleda naša zemlja. Spreman sam na sve dogovore, jer, naravno, ne mogu da kažem da ne bih želio da imamo najbolje odnose sa Srbijom. Ja nigdje nisam otišao nepozvan, ali ću biti radostan da se odazovem na svaki poziv, pogotovo ako on dolazi iz Srbije”, naveo je Krivokapić.

Upitan je i o povlačenju odluke protjerivanju ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića.

“U ovom trenutku sigurno niko u Vladi ne razmišlja da povuče tu odluku. Ja ne želim da ulazim u sukob sa pravnim mišljenjem, a prema Bečkoj konvenciji sve je završeno čim prođe 72 sata. Zašto je Tarzan Milošević povučen u roku od 72 sata i ostao ambasador? Zato što je to vrijeme ispoštovano. Mi danas vodimo naše relacije na tome da li je Božović formalno ili neformalno postao persona non grata i da li je on bitan za buduće odnose i relacije dviju država”, naveo je Krivokapić.

Kako je dodao, u Srbiji postoje brojne diplomate koje sigurno mogu da učine da odnosi između Srbije i Crne Gore budu kvalitetniji i plodonosniji, više nego što je to Božović.

“Ako Srbija smatra da je on njen najbolji predstavnik u Crnoj Gori, onda neka ga predlože normalnom procedurom. Ne vidim zašto bi to sad predstavljalo problem i bilo smetnja dobroj saradnji i vezama. To mi liči na onu riječ koju najmanje volim – ucjena. Ja na ucjene najgore reagujem. Dajte da to ne radimo, već da rješavamo probleme koje imamo zajednički, razgovorom i dijalogom, poštujući obje države i radeći u interesu i jednih i drugih građana”, istakao je Krivokapić.

Izvornova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
13.03.2021-22:28 22:28

U njegoom standardnom stlu, uvlacenje i podvlacenje kao i obicno.

Stipe
13.03.2021-22:33 22:33

Kako rece nidje ne ide nepozvan a poveo je pola SRPSKE VLADE na sahranu u Bosnu i Hercegovinu NEPOZVAN ! Ljepse bi zvucilo da ste rekli nijeste bili na sahtanu u Trebinju!!

Ha20
14.03.2021-00:35 00:35
Reply to  Stipe

Postovani Stipe ja za Krivokapica i njegovu svitu namam apsolutno nikakvih simpatija ali budimo malo realni, na sahrane se po nasim obicajima niko ne poziva. Neka si ti nama Stipe ziv i zdrav.

NIKOLA
14.03.2021-10:51 10:51
Reply to  Ha20

Ha20
Po nasim CRNOGORSKIM obicajima se ne ide nikad na sahranu cetnickim zlikovcima i onim koji pomazu u genocidima naroda od cetnickih zlikovaca i blate druge narode i naciju nista nijesu bolji ni ovi koji su isli a i ti sa njima ako ih podrzavas!!BLIZI MU JE BIO VUCIC I DODIK ALI ONI NIJESU PODRZAVOCI CETNISTVA I ZATO NIJESU NI BILI!!

Ha20
14.03.2021-17:39 17:39
Reply to  NIKOLA

Postovani Nikola ja njih ne podrzavam ni u kom slucaju ja samo kazem sta mislim o sahranama i nasim crnogorskim obicajima.

Neki
14.03.2021-11:43 11:43

ETO NJEGA ODMAH NE TREBA TE GA ZVAT, PRVI POP SPCA KOJI UMRE RUKOLJUB DOLAZI SA ZENOM 4 U 1….NA RACUN GRADJANA NARAVNO