Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Amfilohije najznačajnija ličnost poslije Njegoša

Odgovarajući na pitanje koliki je gubitak za njega lično, ali i za Crnu Goru, nedavna smrt mitropolita Amfilohija, premijer je ocijenio da će svi više cijeniti mitropolita nakon njegove smrti, prenosi sajt MCP

Usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti stavljena je tačka na sve razmirice u Crnoj Gori i nadam se da će to biti početak pomirenja građana ove države. Narod je još jednom pobijedio. Politička korupcija, kojoj je i ovoga puta pribjegao DPS, želeći da Skupštinu dovede u pat poziciju, nije uspjela. To je dokaz da Ustav više nije u nadležnosti DPS-a, nego građana, rekao je u intervjuu za Glas Srpske predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje koliki je gubitak za njega lično, ali i za Crnu Goru, nedavna smrt mitropolita Amfilohija, premijer je ocijenio da će svi više cijeniti mitropolita nakon njegove smrti, prenosi sajt MCP.

“On je bio vanserijska ličnost, koja je, po mom mišljenju, najznačajnija poslije Njegoša. Ostavio je brojna djela, neka su vidljiva, neka nevidljiva, kao i sve u životu, ali ona vidljiva predstavljaju svjedočanstvo, koje je neizbrisivo. Ne samo u njegovim brojnim knjigama koje je izdao, teološkim raspravama koje je imao, nego i ovim vidljivim zemaljskim, a to su prije svega obnovljene crkve i manastiri i dva velelepna hrama, u Podgorici i Baru. Ta lična dimenzija je poseban osjećaj koji čovjek ne može da iskaže prosto riječima. I možda je taj moj i njegov zagrljaj poslije pobjede na izborima najbolje svjedočanstvo našeg odnosa”, zaključio premijer Krivokapić.

Nakon izborne noći u kojoj je opozicija u Crnoj Gori proglasila pobjedu na parlamentarnim izborima u većini crnogorskih gradova Krivokapić, koji je predvodio koaliciju Za budućnost Crne Gore, došao je u Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje ga je dočekao Amfilohije.

IzvorMCP

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
02.01.2021-12:10 12:10

Bravo Zdravko. I zatosu te Rovca glasala!

007
02.01.2021-13:49 13:49

Možda je za tebe bitan kao i Dritan,, za nas Crnogorce jako nebitan! Kad vrlo uskoro napustiš funkciju, za tebe i njega niko više neče čuti!

Lijepa CG
02.01.2021-16:33 16:33

ZNACI LI TO DJELO DA podrzavas IZJAVU da su CRNOGORCI komunisticki nakot ili kopilad -a muslimani lazni ljudi sa laznom vjerom ??

Ha20
02.01.2021-16:51 16:51

Krivokapicu Amfilohije je toliko znacajan da mozete masovno i industrijski da njegove slike lijepite na konzervama govedjeg gulasa. Ovo o govedjem gulasu nije maja misao vec jednog drugog postovanog komentatora ovoga sajta ali je toliko originlna da sam morao da ga citiram.