Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Ako zažmurimo na najavljenu političku korupciju, onda neka nam se desi

Kako je kazao odgovarajući na novinarska pitanja, ne vjeruje da se može desiti još jedna politička korupcija

Korupcija je uvijek prisustna u svakom društvu samo je pitanje kako se odnosimo prema njoj, kazao je premijer Zdravko Krivokapić na Nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji koju je organizovala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora.

Govoreći o korupciji, osvrnuo se na najavljenu sjednicu Skupštine na kojoj će se odlučivati o sudbini njegove Vlade.

“Najavljena je politička korupcija na koju mi kao društvo treba da imamo odgovor. Ako želimo da u procesu koji je započet demokratskom tranzicijom i dalj ežmurimo na izjave 40 poslanika koji kažu da će da promijene izbornu volju izbornu građana, onda neka nam se to dešava” kazao je on i dodao da je bilo primjera političke korupcije u posljednje vrijeme.

“Politička korupcija, primjeri koji su se desili u posljednje vrijeme imali su pogrešan prvi korak, sa Pozitivnom i Pajovićem. U Crnoj Gori sve leži u parama, zašto Crna Gora stalno priča o prodaji glasova ako se desila sloboda?”, naveo je Krivokapić.

Kako je dodao, ako budemo išli protiv iskazane volje građana svi ćemo biti u problemu.

“Da li neko razmišlja o posljedicama. Nadam se da je Crna Gora spremna kao društvo” naveo je on.

Kako je kazao odgovarajući na novinarska pitanja, ne vjeruje da se može desiti još jedna politička korupcija.

“Crna Gora je postala otporna. Najznačajnije je da Crna Gora ide putem koji je jasan. Ne mogu da dozvolim pomisao koja nekoga može da navede iz pohlepe da pristane na taj oblik i promijeni izbornu volju gradjana. Kad se desi sloboda, pa vas neko vrati kao pticu u kavez, onda ćemo svi biti zarobljeni. To je nešto sto je neprimereno za Crnu Goru. Treba razmišljati o gradjanima koji su dali povjerenje za ove tri koalicije”, kazao je on.

Upitan da prokomentariše izjavu Borisa Bogdanovića da neko iza leđa građana pregovara da izda izbornu volju građana i da su u pitanju desetine miliona eura, Krivokapić je kazao:

“Nijesam ja slučajno danas rekao da je konstatovano da je 200 miliona eura iz budžeta bilo usmjeravano prema nekim čudnim tokovima. Naravno ti tokovi govore da, ako je neko mogao za godinu iz budžeta da preusmjeri 200 miliona znači da je zaiteresovan da izmjenom volje građana vrati ako uloži bilo šta u tom dijelu. Ne slučajno je juče ta cifra rečena kako bi bilo upozorenje onima koji imaju crne fondove i određena sredstva kako bi ih upotrijebili u korist jednog trenutka, jer taj trenutak jedan je manjeg iznosa u odnosu na zaradu koja može da bude smjena vlasti”,kazao je on.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
09.12.2021-11:27 11:27

Navijamo za Zdravka!