Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

”Banane i kokain dugogodišnji problem Crne Gore, u srijedu će biti poznato ko je kupac”

Vlada je odlučila da nagradi učesnike akcije zapljene kokaina

Povodom rekordne zaplijene kokaina u policijskoj akciji 187 Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo je danas konferenciju za novinare.

Vlada je odlučila da nagradi učesnike akcije zapljene kokaina. Tri rukovodioca dobiće dvostruku platu, sedmoro jednostruku i dvojica iz uprave carina na isti način, kazao je premijer Zdravko Krivokapić

Premijer je kazao da moramo da promijenimo sistem vrijednosti, te da idoli u Crnoj Gori trebaju da budu – naučnici, sportisti, kulturni radnici, inovatori…, a ne kao što se, kako kaže, često dešava da su idoli kriminalci.

“Moramo da promijenimo sve ono što danas imamo, da ne možete da razlikujete ko je kriminalac, ko je biznismen ko je političar. Ovakva akcija sigurno i ranije je pripremana, ali je po prvi put sprovedena do kraja u djelo. To znači da smo posvećeni onome što smo obećali građanima”, rekao je premijer.

Krivokapić kaže da “ako se dese bilo kakvi incidenti, bilo kakvi sukobi, u danima kada treba da bude radost svih nas, znajte da su to nezadovoljne grupe, koje na taj način žele da opstruiraju ono što se dešava u Crnoj Gori”.

Ovakve akcije su i ranije pripremane ali je ovo prvi put da se realizue do kraja. Ja kao premijer nijesam imao saznanja o tome dok akcija nije završena”, rekao je premijer i osvrnuo se na dane pred nama.

“Moram da napravim jednu paralelu banane i kokain. Vi svi dobro znate da je u jednom TV duelu za predsjedničke izbore koji su održani u crnoj Gori blaženopočivši Momir Bulatović postavio pitanje o 50 miliona eura koji se izdvajaju za banane. Imate slučaj iz 2019 godine kada je u SKupštini taj problem bio povezan direktno sa kompanijom Voli. I tada niko, pa ni vi (novinari) nijeste bili istrajni u tome da tražite zašto nije proceuiran taj i zašto baš u tom kontejneru da se našao kokain. Ovo je prvi put da se posao odradio profesionalno i odgovorno”, kazao je on.

Upitan ko je kupac zaplijenjenih banana, Krivokapić je odgovorio:

“Saznaćete u srijedu na osnovu operativnoh podataka. Ne mogu da ogovaram na tehničko pitanje koje zalazi u tu tematiku. U srijedu će biti konferencija, kada svi podaci budu pripremljeni biće prezentovani javnosti”, naveo je on.

Potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović rekao je da svako razumije da Vlada, policija, Uprava carina imaju volju da se isporuče rezultati, a da postoji dio sistema koji sve to želi da opstruira.

“Naš zadatak je da u narednom periodu nastavimo što jače”, rekao je on.

Pozvao je Skupštinu Crne Gore da što prije dođe do saglasnosti oko izbora novog Tužilačkog savjeta.

“Takođe pozivam da izaberu rukovodioce svojih institucija, da se kompletiramo kao tim. Da svi uradimo onaj dio posla koji je do nas i da se radujemo odbrani dražavnog budžeta i interesa građana”, rekao je Abazović.

On kaže da je šverc narkotika trajao decenijama, kao i da ga “vjerovatno ni ova Vlada neće u potpunosti suzbiti”.

“Ali, vrijednost jedne pošiljke od 100 miliona eura je vrijednost pet super luksuznih bolnica na teritoriji CG”, dodaje Abazović.

On je istakao da je sudija Radomir Ivanović trebao da bude izuzet iz ovog slučaja.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da je ova akcija dio globalne akcije.

“Crna Gora je dio transnacionalne akcije u kojoj je Crne Gora pouzdan partner. Informacije nijesu procirjele. Možemo da se pohvalimo da imamo sektor bezbjednosti koji funkcioniše organizovano. Ovo je najbolaj potvrda. Da je to tako, potvrđuje i činjenica da je jedno od najtraženijih lica u Mađarskoj uhapšeno zahvaljujući našoj policiji”, kazao je Sekulović.

Upitan da li će se žaliti zbog odluke o puštanju na slobodu nedavno uhapšenih zbog zapljene 1.4 tone kokaina, Sekulović je kazao da se Tužilaštvo već žalilo.

“Sačekajmo da vidimo šta će se s tim desiti. Mislim da će inicijativa da uslijedi nakon odluke više sudske instance”, rekao je ministar.

Podsjećamo u koordinisanoj akciji službenika Uprave policije i Uprave prihoda i carina zaplijenjena je rekordna količina od 1.400 kilograma kokaina i privođene su za sada dvije osobe, otac i kćerka Budimir i Marina Krstović, vlasnici hangara u kojima je droga bila skladištena u zetskom selu Mojanovići.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anonimous
30.08.2021-12:01 12:01

Ima li ovaj čovjek imalo morala? Ima li prijatelja, rođaka koji će mu reći šta radi od sebe. Šta mu radi vlastoljublje. Vrijeđa svakog Crnogorca u državi.

borko
30.08.2021-17:18 17:18

Niko im od inopartnera nije čestitao na ,,blistavo odrađenoj” akciji,… začudo…., pa moraju sami sebe faliti…