Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Krivokapić: UP me opstruisala u borbi protiv eksploatacije šljunka, Abazović najodgovorniji što posao nije završen tada

Zašto Abazović nije htio da idemo na vanredne izbore i ne doživimo ovakav haos kakav danas živimo. Ovo danas je kastig, a razlog leži u činjenici da se radi o pizmi neodgovornih političara

Bivši premijer Zdravko Krivokapić ocijenio je da je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović postupio nečasno i neprofesionalno kada je srušio njegovu Vladu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i time, kako je rekao, promijenio volju narodu od 30. avgusta 2020. godine kada se desila smjena vlasti.

Krivokapić je ostao pri stavu da se poslije 30. avgusta 2020. godine desila sloboda.

“Ako pogledate dešavanja koja smo do tada imali i sadašnja svaki čovjek osjeća dodatni nivo slobode. Napravili smo iskorak u okviru ekonomske i socijalne pravde. Takođe, sloboda se desila i time što više jedna partija nije dominantna i ne odlučuje o sudbini svih nas”, rekao je Krivokapić u emisiji “Argumenti” na TVCG.

Smatra da institucije do kraja nisu slobodne.

“Problem naše Vlade je bio što smo u okviru institucija imali otvorenu i tihu opstrukciju”, naveo je Krivokapić.

Revolucionalni iskorak za Crnu Goru je, ističe on, što je jedan režim nakon 30 godina pao.

Nikada, kako kaže, nije htio da prekrši sporazum potpisan 8. septembra na bilo koji način ugrozi.

“U praksi imamo i dalje nekažnjivost. Dritan Abazović je napravio nešto nečasno i neprofesionalno, da ne kažem potpuno nemoralno, a to je da je promijenio volju naroda od 30. avgusta sa DPS-om i srušio Vladu da bi dobio fotelju i čuvao je do današnjeg dana. Zašto Abazović nije htio da idemo na vanredne izbore i ne doživimo ovakav haos kakav danas živimo. Ovo danas je kastig, a razlog leži u činjenici da se radi o pizmi neodgovornih političara”,  naglasio je Krivokapić.

“Prisluškivali su me od 1996. godine”

On je kazao i da je prisluškivan od 1996. godine sve dok nije postao premijer.

“Imam dokaze za to. U jednom periodu moj telefon je imao nevjerovatnu frekvenciju i pojačanu toplotu. To je bio jedan od znakova, po mišljenju mojih kolega koji se bave mobilnom telefonijom, da je telefon prisluškivan”, rekao je Krivokapić.

On je naglasio da ga osnivači Pokreta “Evropa sad”, a ministri u njegovoj Vladi Jakov Milatović i Milojko Spajić, nijesu izdali.

“To su dva divna momka koji imaju izuzetnu perspektivu. Nadam se da će taj Pokret preporoditi Crnu Goru. Sa njima sam sarađivao na mnogim važnim projektima”, naglasio je Krivokapić.

On je istakao i da je u budućnosti moguća saradnja njegove Demohrišćanske stranke sa Pokretom “Evropa sad”.

“Kompetencija, a ne lojalnost”

Na pitanje da li bi okupio iste ljude da sastavlja novu Vladu, Krivokapić je rekao da je to isto kao da pitaju trenera poslije dvije godine da li bi njegov tim činili isti igrači. Tvrdi da je nabolje rješenje u ovom tranzicionom periodu ekspertska vlada.

“Vlada dobrih stručnjaka, eksperata koji su dokazani u svojim oblastima”, naglasio je Krivokapić.

Na konstataciju novinara da je ekspert u oblasti i bio bivši ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, Krivokapić je odgovorio da on ima izuzetnu biografiju i reference.

“Kada birate tim, niste imali vremena i mogućnosti da “pojedete džak sol”i da vidite kakav je ko. Ratko Mitrović ima izuztetnu biografiju i reference, a u praksi je sve sinusoida. Imali smo nekoliko izuzetnih iskoraka iz tog Ministarstva. Jedan od njega je zabrana DUP-a Budva i bečići. Ova neustavna Vlada je poništila taj akt”, naglasio je Krivokapić.

On je rekao i da je Olivera Injac bila najkompetentnija osoba za resor Minsitarstva pravde u njegovom mandatu.

“To što su neki željeli da drže pod pažnjom čitav sektor odbrane, to je njihov problem. Nigdje u svijetu nema da jedan ministar unutrašnjih poslova, bude i ministar odbrane”, naglasio je Krivokapić.

Bitno je, kako je rekao, da na pozicije dođu kompetentni ljudi, a ne lojalni.

“Šta znači lojalnost”, upitao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao i da je angažman Vojske na zaštiti lokacija odakle se nelegalno eksploatiše šljunak najveći znak nemoći sistema. On je rekao da su njega, dok je bio premijer, u tom poslu opstruirali Uprava policije.

“Uprava policije to nije željela to da radi. Glavni čovjek koji to kontroliše, direktor Uprave policije i MUP-a, i Dritan Abazović. Nemojmo da brkamo stvari. To su ljudi koji su najodgovrniji što se taj posao nije završio tada. Sada se pojavljuju dronovi i sistemi, šta se desilo za godinu i po dana”, naglasio je Krivokapić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
26.01.2023-20:57 20:57

…za urađeno u vlasti za NAŠU CRNU GORU -isti ste !

Šakica
27.01.2023-04:41 04:41

Procvat CG za vrijeme Boce haaaaaaa.
A genijalan je majke mi.