Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić, Abazović i Bečić da budu spremni da preuzmu odgovornost

Prema njihovim riječima umjesto da se najviši predstavnici vlasti povrate iz klerikalnog bunila i podaništva beogradskoj crkvi i zatraže da se intronizacija Joanikija ne vrši na Cetinju, Krivokapić, Bečić i Abazović guraju Crnu Goru u dodatnu netrpeljivost i razdor.

Ukoliko premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić odluči da Joanikija policijski ustoliči na uzurpiranom tronu Svetog Petra Cetinjskog neka budu spremni i da preuzmu odgovornost za posljedice svoje mizerne anticrnogorske politike, poručili su predsjednik Savjeta Građanske inicijative 21. maj Miodrag Živkovićizvršni koordinator GI 21. maj Ljubomir Filipović i programski koordinator te inicijative Rade Bojović.

“Neodgovorne, populističke i servilne izjave i stavovi najviših predstavnika izvršne i parlamentarne vlasti gdje se po svaku cijenu brani ustoličenje Vučićevog episkopa Joanikija u uzurpiranom cetinjskom manastiru, predstavljaju opasnu i neprihvatljivu provokaciju”, ističu Živković, Filipović i Bojović.

Prema njihovim riječima umjesto da se najviši predstavnici vlasti povrate iz klerikalnog bunila i podaništva beogradskoj crkvi i zatraže da se intronizacija Joanikija ne vrši na Cetinju, Krivokapić, Bečić i Abazović guraju Crnu Goru u dodatnu netrpeljivost i razdor.

“Odluči li ova trojka da Joanikija policijski ustoliči na uzurpiranom tronu Svetog Petra Cetinjskog neka bude spremna i da preuzme odgovornost za posljedice svoje mizerne anticrnogorske politike”, navode Živković, Filipović i Bojović u zajedničkoj izjavi.

Podsjećaju Krivokapića, Abazovića i Bečića, da je sve što trenutno rade, osim što ljube skute velikosrpskim popovima po Crnoj Gori i izgovaraju podaničke besmislice, na tragu podgrijavanja nacionalne netrpeljivosti i razdora i to putem zloupotrebe državnih položaja i ovlašćenja.

“Pritom, neka ne očekuju da će progresivna, prozapadna i patriotska Crna Gora sjeđeti skrštenih ruku i gledati kako se nastavlja skrnavljenje Cetinjskog manastira. Ispada da je malo kleru beogradske crkve što je decenijama uzurpirao najvažniju crnogorsku svetinju već bi i da Vučićevog episkopa lažno ustoliče kao crnogorskog mitropolita. Zato je nedvosmislen, nenasilan i demokratski otpor naš prvorazredni zadatak. Svi na Cetinje”, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krivokapić, Abazović i Bečić da budu spremni da preuzmu odgovornost – CG Vijesti
16.08.2021-09:21 09:21

[…] Aktuelno […]

Milena
16.08.2021-11:13 11:13

Tako je,sramno je kako se oglasavaju i koliko su neodgovorni prema ovoj drzavi, i narodu ,najvaznije im je sluganstvo pfrema tudjoj drzavi,po cijeni da zrtvuju gradjane CG