Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

“Krediti za senatore DRI neprimjereni”

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra neprimjerenim način na koji su senatori Državne revizorske institucije dobili stambene kredite, saopšteno je iz te partije.

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra neprimjerenim način na koji su senatori Državne revizorske institucije dobili stambene kredite, saopšteno je iz te partije.

“Dozvoliti da ljudima koji rade u ovoj instituciji bude u startu otpisano 80 odsto duga predstavlja otvorenu diskriminaciju i vrijeđanje inteligencije građana Crne Gore”, kažu iz SNP-a.

Smatraju da je posebno roblematična praksa finansiranja adaptacija stambenog prostora senatorima DRI za koje premjer i obračun radova takođe plaća država.

“Kako se drugačije može opisati situacija u kojoj senatori DRI plaćaju rate kredita u rasponu od 11 do 17 eura mjesečno, dok rate naših sugrađana iznose i po nekoliko stotina eura, što ih često dovodi do vrlo teške finansijske situacije?”, navodi se u saopštenju.

Smatraju da Državna revizorska institucija nema legitimitet da od bilo koga traži obezbjeđenje kvalitetnog nadzora nad datim stambenim kreditima “jer ni sama ne daje primjer kako bi u ovim situacijama trebalo postupati”.

“Naprotiv, senatori DRI su na ovaj način još jednom pokazali da privilegovani pojedinci u Crnoj Gori mogu sebi da dozvole gotovo sve, dok su obični građani prinuđeni da sve to plaćaju iz svog džepa”, kažu iz SNP-a.

Naglašavaju da se na osnovu ovakvih kredita ne može izvući bilo kakva ekonomska korist za društvo.

“Umjesto da DRI bude ta koja će upozoravati da su ovakvi krediti štetni za budžet, ona čini suprotno, ostavljajući građanima i međunarodnoj javnosti sumnju da se ni u ovoj instituciji, koja bi po mnogim pitanjima trebalo da bude uzor ostalim, stvari ne rade po zakonu, objektivno i transparentno”, zaključili su iz SNP-a.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve