Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: Zahtjev SDT-a protivpravni pritisak

Istakao je da Tužilaštvo postupa kao politička batina DPS-a

Poslanik Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović, saopštio je da je zahtjev za skidanje njegovog imuniteta protivpravni pritisak Specijalnog državnog tužilaštva uoči glasanja o zakonima. Krapović je, na pitanje novinara, kazao da ne zna šta se sve nalazi u transkriptima i da li je to tačno, te da ne poznaje pomenutog tužioca i njegovog sina.

“Da je to krivično djelo, reagovali bi 2017. godine, a ne danas”, kazao je Krapović, komentarišući objavljeni transkrip SDT-a.

Istakao je da Tužilaštvo postupa kao politička batina DPS-a.

“Ne mogu se sjetiti da li su tačni transkripti. Obrazloženje SDT je skandalozno. Mjere se koriste radi otkrivanja i dokazivanja, a ne objektivnog informisanja javnosti. Nemam nikakvu zadršku da objasnim sta je u transkriptima. Kao čelnik opštine Budva sve procedure su poštovane, vraćeno u kasu desetine miliona eura. Nikada se nećemo ponašati na način na koji se oni ponašaju”, dodao je Krapović.

Dodao je da su posvećeni interesu građana.

“Poštovali smo zakon i poštovaćemo ga uvijek. Sve što su oni pokušali da konstruišu, palo je pred zakonom”, kazao je Krapović.

Ocijenio je i da je nejasno da je SDT tražilo ukidanje njegovog imuniteta, ali ne i ukidanje imuniteta u slučaju poslanika DPS i bivšeg ministra poljoprivrede, Petra Ivanovića.

“Ne pridružujemo se političkom progonu”

Poslanik Demokrata, Momo Koprivica, saopštio je na konferenciji za medije da je SDT “mašina za fabrikovanje laži protiv političkih protivnika DPS-a”.

“Kada se nalaze pred političkim slomom, povlače ovakve poteze”, kazao je Koprivica.

Ocijenio je da je SDT prekršio prava lica koja su bila pod mjerama nadzora, niti je imao osnov da ih prati.

“Oni nijesu pratili ljude koji su dio kriminalnih grupa, već polictičke neistomišljenike DPS-a i sada to treba opravdati”, kazao je Koprivica na konferenciji.

“Skupština neće biti saučesnik u političkom progonu SDT-a. Ukoliko odobrimo zahtjev o skidanju imuniteta, to bi značilo da se pridružujemo političkom progonu. Ne samo to, nećemo da učestvujemo u komediji”, dodao je Koprivica.

On je kazao da ako se ne odobri vođenje krivičnog postupka zbog imuniteta, to ne znači da se on poništava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve